علت پارگی پرینه
پارگی ناحیه پرینه | در حین مرحله دوم زایمان طبیعی ، سر کودک به درون واژن پایین می آید و به سمت ناحیه میان دوراه یعنی ناحیه بین واژن و مقعد که پرینه نام دارد حرکت می کند. پوست ناحیه پرینه که بین واژن و مقعد قرار دارد، باید نازک شود و دور سر کودک کش بیاید.
همان طور که سر جنین به سمت جلو حرکت می کند، لبه بیرونی و خروجی واژن به اندازه دور سر کودک باز می شوند. اگر پوست و عضله ناحیه پرینه به اندازه کافی توانایی کشسانی و انعطاف پذیری نداشته باشند، منجر به پارگی این ناحیه می شوند.
عواملی که احتمال پاره شدن ناحیه بین واژن و مقعد را افزایش می دهند شامل موارد زیر هستند:
- کودک درشت
- نژاد آسیایی
- صورت جنین به سمت جلو باشد
- افزایش وزن زیاد در بارداری
- اولین زایمان طبیعی
هیچ مادری در حین زایمان طبیعی نمی تواند پاره شدن میان دوراه را احساس کند زیرا در این مرحله فشار بسیار زیادی اتفاق می افتد که درد پارگی در مقابل آن ناچیز است. در اغلب موارد مادر تا قبل از زمانی که پزشک متخصص زنان به او اطلاع دهد که پارگی اتفاق افتاده، نمی تواند متوجه آن شود به همین دلیل با شنیدن این خبر کاملاً متعجب می شود.
انواع پارگی پرینه در زایمان طبیعی
پارگی ناحیه پرینه (بین واژن و مقعد) به 4 دسته تقسیم می شود:
- پارگی پرینه درجه 1 و 2 رایج ترین نوع پارگی ناحیه پرینه، پارگی درجه 1 و 2 است. پارگی درجه یک زمانی اتفاق می افتد که پوست پاره شده است ولی بسیار کوچک است و به بخیه احتیاج ندارد و یا تعداد کمی بخیه کافی است.
- درجه 2 شامل پارگی پوست و ماهیچه زیر آن بوده و معمولاً به چند بخیه احتیاج دارد. پارگی های شدید تر بسیار نادر بوده و در 1 درصد موارد اتفاق می افتند که معمولاً ناشی از برش دادن این ناحیه توسط پزشک متخصص زنان صورت می گیرد که به آن اپیزیوتومی گفته می شود.
- درجه 3 در پارگی پرینه درجه 3 ،پوست واژن، پوست بین واژن و مقعد (ناحیه پرینه) و عضله اطراف مقعد پاره می شوند.
- درجه 4 پارگی پرینه درجه 4 مانند پارگی درجه 3 بوده با این تفاوت که عضله اسفنکتر مقعد و بافت اطراف مقعد را نیز شامل می شود. هر دوی پارگی درجه3 و 4 می تواند عملکرد عضلات مقعد و لگن را تحت تاثیر قرار دهند.
صفحه اینستاگرام دکتر آرزو سعیدی
مطالب خواندنی و پیشنهادی :