در روزهای بعد زایمان از خودتان مراقبت کنید .
مراقبت از مادران ، به ویژه در طول ماههای اول زندگی کودک اهمیت دارد، پس این کارها را در خاطرتان نگه دارید:
-
خوب بخوابید:
هر قدر که میتوانید بیشتر بخوابید، زیرا کمبود خواب همه چیز را دشوارتر نشان میدهد. اگر کودک شبها شما را بیدار نگه میدارد، وقتی او چرت میزند شما هم بخوابید. حتی اگر نمیتوانید واقعاً بخوابید، بستن چشمها و نفس عمیق کشیدن به تمدد اعصاب کمک میکند. الان وقت تمیز کردن خانه یا پاسخ دادن به تلفنهای اقوام نیست. بنابراین گوشی موبایلتان را خاموش کنید و بخوابید.
-
غذاهای مغذی بخورید:
از خوردن هلههوله و مواد غذایی کمارزش که میتوانند باعث نوسانات سریع در گردش خون و افزایش سطح اضطراب شوند و به مرحلهٔ هراس بینجامند و هر محرکی که میتواند ایجاد اضطراب کند و خواب را مختل کند بپرهیزید.
-
در سطح متوسطی ورزش کنید:
پیادهروی برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در چند روز از هفته عالی است. اگر نمیتوانید این کار را در برنامهتان بگنجانید، هر زمان که توانستید پیادهروی کنید یا از پلهها بالا بروید. وقتی با کودک یا به تنهایی بیرون هستید، ماشین را کمی دورتر از مقصدتان پارک کنید و به پاهایتان حرکت بدهید.
-
برای خودتان وقت بگذارید:
داشتن وقتی مختص خودتان یک چیز لوکس و تجملی نیست، بلکه چیزی است که برای سلامت روانی شما حیاتی است. شبها یک دوش آب داغ بگیرید، یک ساعت از وقت خود را بدزدید و یک کتاب خوب بخوانید، یک فیلم ببینید یا به آرایشگاه بروید و ناخنهایتان را مانیکور کنید. هر کاری که میکنید به خودتان اولویت بدهید.
-
وقتی را به خود و همسرتان اختصاص دهید:
پس از تولد کودک، تمرکز شما طبیعتاً بیشتر به کودکتان منتقل شده است. اما با اختصاص دادن وقتی تنها به خود و همسرتان لحظات از دست رفته را تجدید کنید. با هم به پیادهروی بروید. بچه را نزد کسی بگذارید و خودتان برای شام یا دیدن یک فیلم در سینما بیرون بروید. با هم بودن، مؤلفهای حیاتی و ضروری برای حفظ سلامت رابطهٔ شماست.
گاهی اوقات بهترین رابطهها، آنهایی است که در ماههای اول پس از تولد یک کودک آزمایش خود را خوب پس میدهند. پس به عنوان جایزه به خودتان، هرچه میتوانید وقت بیشتری را با همسرتان بگذرانید.
-
آمادهٔ مشکلات پیشبینینشده باشید:
بپذیرید که روزهایی در راه خواهد بود که درمانده میشوید و روزهایی که احساس میکنید غیر از رسیدگی به کودک به هیچ کار دیگری نمیرسید و این کاملاً طبیعی است. پس همواره به شرایطتان حق بدهید و به خودتان سخت نگیرید.
-
کمک بگیرید:
در گذشته تازهوالدها میتوانستند بعد از تولد کودک روی کمک اعضای خانوادههای گسترده و اقوام زیاد حساب کنند. امروزه این امکان کمتر وجود دارد، بنابراین ممکن است مجبور باشید از منابع دیگری کمک بگیرید. برای درخواست کمک از دوستانتان تردید نکنید یا اگر توانایی مالی آن را دارید پرستار یا کسی را استخدام کنید که تا جای ممکن به شما کمک کند .
مطالب خواندنی و آموزنده :
- کوتاهی دهانه رحم و مشکلاتی که در پی دارد !
- جراحی سرکلاژ رحم چه مزیت هایی در پی دارد ؟
- نارسایی تخمدان چه نشانه هایی دارد ؟
- کرونا ویروس و عارضه آندومتریوز
- جراحی میومکتومی به چند روش انجام می شود ؟
- میومکتومی رحمی جراحی دکتر سعیدی
- جراحی برداشت رحم توسط دکتر آرزو سعیدی
- بهبود سلامت روحی تازه مادران با کمک تغذیه
- بولیمی و اختلال خوردن در بارداری چیست؟
- درمان کیست هموراژیک در تخمدان