تهوع و استفراغ در بارداری
بروز تهوع خفیف تا شدید که گاهی با استفراغ همراه است،در سه ماهه اول بارداری غیرطبیعی نیست.تقریبا 50%زنان در طی دوران بارداری این علائم را تجربه می کنند. تهوع ممکن است در هر زمانی از روز اتفاق بیفتد اما صبح ها شایع تر بوده و به همین علت عارضه صبح گاهی نامیده می شود با در نظر گرفتن تغییرات متعدد هورمونی و متابولیکی که در جهت رشد طبیعی جنین در رحم مادر صورت می گیرد و نیز تغییراتی که به جهت آمادگی برای مادر شدن اتفاق می افتد، وقوع این علائم تعجب آور نیست. حالت تهوع معمولا پس از هفته12-14 بارداری از بین می رود.
ولی تهوع و استفراغ ممکن است شدیدتر و نیاز به مداخله داشته باشد.
تهوع و استفراغ شدید در موارد زیر شیوع بیشتری دارد: سابقه خانوادگی، دو یا چند قلویی، حاملگی مولار، بیماری های زمینه ای معده و کیسه صفرا و تیروئید، عوامل روحی و روانی، استرس، جنین دختر، حاملگی سن پایین، بارداری اول
در صورت ایجاد علائم تهوع و استفراغ این موارد را رعایت کنید: -وعده های غذایی کم حجم ولی تعداد وعده ها بیشتر شود. -غذای جامد بخورید و غذاهای آبکی را محدود کنید. -قبل از برخاستن از رختخواب، بیسکویت یا کلوچه خشک ترجیحا زنجبیلی بخورید. -از مایعات با فاصله کم قبل و بعد غذا پرهیز کنید. -مصرف چایی حذف یا محدود و کم رنگ باشد. -غذاهای سرخ کردنی و پرادویه مصرف نکنید.
در صورت ادامه تهوع و استفراغ جهت بررسی و درمان به پزشک معالج خود مراجعه کنید. ممکن است نیاز به آزمایش، درمان دارویی، سرم تراپی، درمان تزریقی و یا در موارد شدید بستری در بیمارستان باشد.