مصرف دارو در زمان بادراری

هر آنچه که باید درباره مصرف مسکن در بارداری بدانید :

مصرف چه مسکن هایی در دوران بارداری مجاز است؟

مصرف مسکن در بارداری | از عوارض مصرف خودسرانه انواع مسکن در بارداری یا داروهای دیگر می‌توان به تاخیر در رشد، ناتوانی ذهنی، نقایص مادرزادی، سقط جنین و مرده‌زایی اشاره کرد. خوشبختانه امرزوه داروهای مسکن بی‌خطری وجود دارند که پزشک متخصص زنان بجنورد می‌تواند در شرایط حاد برای تجویز آن‌ها اقدام کند.

در این مطلب قصد داریم شما را با لیست مسکن‌های مجاز در بارداری شامل انواع آمپول مسکن در بارداری، شیاف مسکن در بارداری و قرص مسکن در بارداری، داروهای مجاز در بارداری برای سرماخوردگی و داروهای معده مجاز در بارداری آشنا کنیم.

همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :

متخصص زنان بجنورد | عارضه بواسیر در بارداری

مصرف دارو در بارداری

در حال حاضر یک طبقه‌بندی کلی برای داروهای مجاز و غیر مجاز مخصوص زنان باردار وجود دارد که عبارت است از :

داروهای گروه A

داروهایی که توسط تعداد زیادی از زنان باردار مصرف شده‌اند و شواهدی در مورد خطر بروز نقص مادرزادی ناشی از آن‌ها وجود ندارد.

داروهای گروه B

داروهایی که تنها توسط تعداد محدودی از زنان باردار مصرف شده‌اند و داده‌های انسانی از آن‌ها وجود ندارد. فقط مطالعات حیوانی آن‌ها را بی‌خطر تلقی می‌کنند.

  1. داروهای گروه B1: مطالعات حیوانی هیچ افزایش خطر احتمالی را نشان نداده‌اند.
  2. داروهای گروه B2: مطالعات حیوانی در مورد آن‌ها محدود است و با این وجود به نظر نمی‌رسد که خطر افزایش بروز عوارض دارویی وجود داشته باشد.
  3. داروهای گروه B3: اگرچه مطالعات حیوانی افزایش خطر بروز عوارض را نشان می‌دهند، اما مشخص نیست که آیا این خطر در مورد انسان نیز صدق می‌کند یا خیر.

داروهای گروه C

داروهایی که به‌دلیل تأثیرات خود ممکن است بدون ایجاد نقص مادرزادی، به جنین آسیب‌های دیگری برسانند. این اثرات ممکن است برگشت‌پذیر باشند.

داروهای گروه D

داروهایی که باعث نقایص مادرزادی می‎شوند. با این حال، مزایای سلامتی آن‌ها ممکن است بیشتر از خطرات و عوارض باشد.

داروهای گروه X

داروهایی که خطر نقایص مادرزادی بالایی دارند و نباید در دوران بارداری استفاده شوند.

پیشنهاد می‌کنیم پیش از مصرف مسکن در بارداری یا داروهای دیگر حتما به این دسته‌بندی دقت کنید. معمولا روی برچسب هر محصول دارویی ذکر می‌شود که مصرف آن برای خانم‌های باردار مجاز است یا خیر.

متخصص زنان بجنورد | 5 عامل درد ناف در بارداری

بهترین مسکن‌های دوران بارداری

داروهای ضد درد که به آن‌ها مسکن نیز گفته می‌شود، می‌توانند بدون نسخه (OTC) یا با نسخه تهیه شوند. به طور طبیعی، مسکن‌های تجویزی معمولاً قوی‌تر از داروهای OTC هستند و همچنین خطرات احتمالی بیشتری را برای جنین در حال رشد ایجاد می‌کنند.

با این حال، مصرف خودسرانه مسکن‌های OTC در دوران بارداری بدون خطر نیست. پس حتماً قبل از مصرف هر دارویی در دوران بارداری، اعم از OTC یا تجویزی، با پزشک خود مشورت کنید.

داروی مسکن استامینوفن در دوران بارداری

اصولا مصرف استامینوفن در دوران بارداری بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود و در درجه اول برای رفع سردرد بارداری، کاهش تب، کاهش درد عضلانی و بهبود گلودرد استفاده می‌شود. طبق آمار، تقریباً ۵۰ درصد از زنان باردار در سه ماهه اول از آن استفاده می‌کنند. معمولا رایج‌ترین مسکنی است که پزشکان به زنان باردار اجازه مصرف آن را می‌دهند.

با این حال، اخیرا نگرانی‌هایی در مورد مصرف آن در طی ۹ ماه بارداری مطرح شده است. برخی از تحقیقات به طور فزاینده‌ای ارتباط بین مصرف استامینوفن قبل از تولد و بروز مشکلات رفتاری در دوران کودکی، از جمله اختلال نقص توجه و بیش‌فعالی (ADHD) را پیدا کرده‌اند.

برای مثال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد نوزادانی که در معرض سطوح بالای استامینوفن در رحم قرار می‌گیرند، خطر بیشتری برای تشخیص اوتیسم یا ADHD در دوران کودکی دارند.

بنابراین، با وجود اینکه استامینوفن با مشکلات بزرگی مانند سقط جنین یا نقایص مادرزادی مرتبط نیست و پزشکتان می‌گوید مصرف آن اشکالی ندارد، تا جایی که می‌توانید برای مدت کوتاهی از شیاف استامینوفن در بارداری یا استامینوفن ۵۰۰ در بارداری استفاده کنید.

در یک مطالعه ثابت شده است که مصرف روزانه استامینوفن برای دوره‌های طولانی (۲۸ روز یا بیشتر) می‌تواند کودک شما را در معرض خطر بیشتر تاخیر در رشد خفیف یا اختلال نقص توجه و بیش‌فعالی (ADHD) قرار دهد.

تحقیقات دیگر نشان داده‌اند که مصرف روزانه استامینوفن در نیمه دوم بارداری احتمال خس‌خس سینه یا آسم را در کودک افزایش می‌دهد. استامینوفن کدئین در بارداری به‌دلیل داشتن ماده مخدر منع مصرف دارد. زیرا مصرف انواع مواد مخدر با خطر کم‌وزنی نوزاد هنگام تولد، نارس بودن، مرده‌زایی و نقایص مادرزادی ( در مغز، قلب، دستگاه تناسلی و دستگاه ادراری جنین) و غیره همراه است.

متخصص زنان بجنورد | ورم پا در بارداری

داروهای مسکن NSAID

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) شامل آسپرین، ادویل یا موترین (ایبوپروفن)، دیکلوفناک و ناپروکسن است.

اگرچه در اکثر موارد مصرف آسپرین در بارداری توصیه نمی‌شود اما ممکن است پزشک برای درمان مشکلات پزشکی در بارداری مانند پره‌اکلامپسی آن را تجویز کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف روزانه دوز کم آسپرین بعد از هفته دوازدهم بارداری، امکان پیشگیری از عوارض زنان باردار در معرض خطر زایمان زودرس ناشی از پره‌اکلامپسی را فراهم می‌کند. آسپرین خطر لخته شدن خون را در این بیماران کاهش می‌دهد.

اگرچه تا هفته ۲۰ ام بارداری مصرف ایبوپروفن و ناپروکسن در بارداری بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود، اما در نیمه دوم بارداری تمام NSAID ها منع مصرف دارند. زیرا می‌توانند منجر به کاهش مایع آمنیوتیک و بروز سایر عوارض برای جنین از جمله مشکلات کلیوی، قلبی و رشدی شوند. معمولا عواقب آن‌ها می‌تواند کشنده باشد.

تحقیقات نشان می‌دهند که سطوح پایین مایع آمنیوتیک، وضعیتی که به نام الیگوهیدرآمنیوس شناخته می‌شود، تنها پس از دو روز استفاده از NSAID در زنان باردار پس از هفته ۲۰ ام بارداری قابل مشاهده است. پس از تشخیص مشکل و قطع دارو، حجم مایع آمنیوتیک معمولاً به حالت عادی باز می‌گردد.

پس در مورد مصرف قرص ناپروکسن در بارداری، مصرف ژلوفن در بارداری و حتی شیاف دیکلوفناک در بارداری با احتیاط عمل کنید.

داروی آکسار در دوران بارداری

قرص آکسار در واقع ترکیبی از استامینوفن، کافئین و آسپرین است و به‌همین‌دلیل به عنوان آ سی آ (ACA) شناخته می‌شود. یک ضد درد، ضد التهاب و ضد تب رایج است. ازآنجایی‌که حاوی کافئین و آسپرین است مطمئنا به‌عنوان یک خانم باردار اجازه مصرف طولانی‌مدت آن به‌خصوص در سه ماه اول بارداری را ندارید.

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد