متخصص زنان بجنورد | تشخیص و درمان واژینوز باکتریال

تشخیص و درمان واژینوز باکتریال

تشخیص واژینوز باکتریال

متخصص زنان برای تشخیص بیماری واژینوز باکتریال ابتدا در مورد علائم و سوابق پزشکی شما سوال می‌کند. شما باید در مورد عفونت‌های قبلی یا بیماری‌های مقاربتی اطلاعات کاملی در اختیار پزشک قرار دهید.

مهم‌ترین اقدام برای تشخیص واژینوز باکتریایی معاینه لگن است. پزشک علائم عفونت را در حین معاینه بررسی می‌کند. در حین معاینه شکم را فشار می‌دهد تا علائم بیماری مشخص شود.

نمونه‌ای از ترشحات واژن می‌تواند به تشخیص کمک کند. پزشک مقداری از ترشحات واژن را به‌عنوان نمونه برداشته تا در آزمایشگاه زیر میکروسکوپ بررسی شود. نوار تست PH نیز میزان اسیدیته واژن را مشخص می‌کند. پزشک نوار را داخل واژن قرار می‌دهد. اگر PH بیشتر از ۴٫۵ باشد، نشانه واژینوز باکتریال است.


با ما همراه باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :


متخصص زنان بجنورد | . تشخیص و درمان واژینوز باکتریال

درمان واژینوز باکتریال

برای درمان واژینوز باکتریایی باید دارو تجویز شود. حتما دارو را تا انتها مصرف کنید. ممکن است بعد از چند روز استفاده از دارو، علائم شما برطرف شود. اما به‌هیچ‌وجه نباید در این شرایط خودسرانه دارو را قطع کنید. ممکن است پزشک هر یک از داروهای زیر را تجویز کند.

مترونیدازول: مترونیدازول هم به شکل قرص و هم به شکل ژل موضعی تولید می‌شود. ممکن است در زمان مصرف عوارضی مانند درد معده و شکم و حالت تهوع داشته باشید.

کلیندامایسین: داروی کلیندامایسین به‌صورت کرم است. این کرم تا سه روز بعد از مصرف روی کاندوم لاتکس تاثیر داشته و آن را ضعیف می‌کند.

تینیدازول: داروی تینیدازول به شکل خوراکی بوده و ممکن است بعد از مصرف دچار ناراحتی معده و حالت تهوع شوید.

سکلیدازول: این آنتی‌بیوتیک خوراکی بوده و باید همراه با غذا مصرف کنید.

به نقل از mayoclinic در رابطه با درمان واژینوز باکتریال و عود این بیماری:

با وجود درمان این بیماری، عود واژینوز باکتریایی در عرض ۳ تا ۱۲ ماه عادی است. محققان در حال بررسی درمان‌هایی برای واژینوز باکتریایی عودکننده هستند. اگر علائم شما بلافاصله پس از درمان عود کرد، با پزشک خود در مورد درمان صحبت کنید. یکی از گزینه‌ها ممکن است درمان طولانی‌مدت با مترونیدازول باشد.

 

دارو برای واژینوز باکتریال

همان‌طور که گفتیم برای درمان این عفونت داروهای آنتی‌بیوتیک مانند مترونیدازول تجویز می‌شود. معمولا مصرف دارو برای یک دوره ۷ روزه کافی بوده و علائم از بین می‌روند. اما ۱۰ تا ۱۵٪ افراد ممکن است با این دوره کوتاه درمان نشوند و نیاز به دوره‌های بیشتری دارند.

درمان خانگی واژینوز باکتریال !

اگر شما هم به دنبال روش خانگی برای درمان واژینوز باکتریایی هستید، باید بگوییم هیچ روش خانگی وجود ندارد. دوش واژینال و محصولات مربوط به درمان عفونت قارچی می‌توانند وضعیت را بدتر کنند. به همین دلیل در این شرایط باید به پزشک مراجعه کنید تا داروهای لازم تجویز شود.

متخصص زنان بجنورد | برجستگی واژن چیست ؟

عوامل خطر واژینوز باکتریال

برخی عوامل می‌توانند احتمال ابتلا به واژینوز باکتریال را افزایش دهند. رایج‌ترین عوامل عبارتند از:

رابطه با شریک جنسی جدید یا داشتن چندین شریک جنسی: پزشکان علت ارتباط میان این دو را پیدا نکرده‌اند. اما بیماری واژینوز باکتریال در این زنان بیشتر دیده می‌شود.

دوش واژینال: شستشوی واژن با آب یا سایر مواد پاک‌کننده باعث برهم‌خوردن تعادل باکتری‌های طبیعی واژن می‌شود. واژن خاصیت تمیزکننده داشته و نیازی به شستشو نیست.

کمبود باکتری خوب (لاکتوباسیل): گاهی ممکن است به طور طبیعی واژن باکتری لاکتوباسیل را به اندازه کافی تولید نکند.
استفاده از دستگاه IUD داخل رحم: در افرادی که از IUD استفاده می‌کنند، این عارضه بیشتر دیده می‌شود. به‌خصوص در افرادی که خونریزی نامنظم دارند.

عوارض واژینوز باکتریال

معمولا واژینوز باکتریال عوارضی ایجاد نمی‌کند. اما در برخی مواقع ممکن است شخص دچار یکی از عوارض زیر شود.

زایمان زودرس: در زنان بارداری که دچار بیماری BV می‌شوند، احتمال زایمان زودرس وجود دارد.

افزایش خطر ابتلا به عفونت مقاربتی: این عارضه باعث می‌شود خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی مانند هرپس سیمپلکس، کلامیدیا و سوزاک افزایش پیدا کند. اگر HIV داشته باشید، واژینوز باکتریایی باعث می‌شود انتقال این ویروس به شریک جنسی شما راحت‌تر شود.

عفونت بعد از جراحی زنان: بعد از جراحی‌هایی مانند هیسترکتومی یا کورتاژ احتمال ابتلا به عفونت وجود دارد. این عارضه خطر عفونت را افزایش می‌دهد.

بیماری التهاب لگن: در برخی مواقع واژینوز باکتریایی باعث بیماری التهابی لگن و عفونت رحم و لوله‌های فالوپ می‌شود. در این صورت خطر ناباروری افزایش پیدا می‌کند.
واژینوز باکتریال خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی، بیماری التهابی لگن، زایمان زودتر و احتمال عفونت بعد از جراحی‌های زنان را افزایش می‌دهد.

برای درمان واژینوز باکتریال باید به کدام تیم پزشکی مراجعه کنیم؟

اگر دچار بیماری واژینوز باکتریال هستید باید برای تشخیص و درمان به‌موقع آن به دکتر متخصص زنان مراجعه کنید. پزشک پس از معاینه و تجویز آزمایش‌های مختلف می‌تواند این بیماری را تشخیص دهد.

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد