عارضه آندومتریوز چیست ؟
در عارضه آندومتریوز به دلایلی که پزشکان به طور کامل نمیدانند، بافتی بسیار شبیه به آندومتریوم در خارج از رحم شروع به رشد میکند. در طول یک دوره عادت ماهانۀ طبیعی، پوشش داخلی رحم به نام آندومتریوم به منظور آمادهسازی برای بارداری شروع به ضخیم شدن میکند. اگر در آن ماه باردار نشوید، بدن شما در طول عادت ماهانه، لایۀ آندومتریوم را فرو میریزد و بعد فرایند ضخیم شدن دوباره در دوره بعدی شروع میشود.
این بافت میتواند داخل یا روی تخمدانها، لولههای رحم، بخشهای حمایتکننده رحم یا دیوارۀ حفرۀ لگن ظاهر شود. گاهی ممکن است این بافت در جاهای دیگر از جمله دهانۀ رحم، واژن، مقعد، مثانه و روده نیز ظاهر شود.
مشکل این است که چنین بافتی مانند بافت آندومتری طبیعی عمل میکند که هر بار ضخیم میشود و با شروع دورۀ عادت ماهانه فرو میریزد، با این تفاوت که بافت آندومتریوز نمیتواند مانند بافت آندومتری طبیعی فرو بریزد. در نتیجه، آندومتریوز میتواند باعث تحریک، التهاب و ایجاد زخم شود. این بافت میتواند مانع خروج تخمکها از تخمدان یا بارور شدن آن توسط اسپرم شود. همچنین میتواند لولههای رحم را زخم کند و با مسدود کردن آنها مانع از تماس تخمک و اسپرم شود.
نشانه های عارضه آندومتریوز
برخی از زنان مبتلا به آندومتریوز هیچ نشانهای ندارند، اما علاوه بر مشکلات باروری، برخی از علائم و نشانههای رایج آندومتریوز عبارتند از:
- درد لگن
- رابطۀ جنسی دردناک
- دفع ادرار دردناک
- تخلیۀ شکم دردناک در طول دورۀ عادت ماهانه
- درد شدید شکم قبل و بعد از دورۀ عادت ماهانه
- درد پایین کمر
- خونریزی شدید در طول عادت ماهانه یا لکهبینی بین دورهها
- خستگی
بیشتر بدانید :