واکسیناسیون در دوران بارداری
بهترین زمان برای ایمن شدن بدن مادر در مقابل بیماریها قبل بارداری است. ولی در صورت نیاز در دوران بارداری، مادران فقط مجاز به تزریق تعداد محدودی از واکسنها هستند. واکسنهایی که برای جنین مشکلساز نباشند و عوارض بارداری در پی نداشته باشند. در این مطلب به بررسی بیشتر واکسنهای خطرناک در دوران بارداری خواهیم پرداخت.
واکسنهایی که شما طی دوران بارداری دریافت میکنید، نه تنها در سلامت شما نقش مهمی دارد، بلکه در سلامت نوزاد شما نیز تأثیر بسزایی خواهد داشت. ایمنی شما، خط اول دفاعی فرزندتان در مقابل برخی بیماریهای خطرناک است. بهترین تصمیم، انجام واکسیناسیون پیش از بارداری است، اما اگر این امکان برای شما وجود نداشته، لازم است بدانید برخی از واکسنها را در دوران بارداری نیز میتوانید تزریق کنید. در این مطلب با واکسنهای خطرناک در دوران بارداری آشنا خواهید شد.
|دکتر آرزو سعیدی – متخصص زنان بجنورد |
واکسنهای خطرناک در دوران بارداری
واکسنها بهطورکلی به سه دسته تقسیم میشود که شامل واکسنهای حاوی ویروس زنده، واکسنهای حاوی ویروس کشتهشده و واکسنهای حاوی توکسوئیدها یعنی پروتئینهایی با ساختار شیمیایی تغییریافته، بیخطر و استخراجشده از باکتریهاست.
از میان این انواع واکسنها، زنان باردار نباید واکسنهای ویروس زنده مانند واکسن سرخک، اوریون، سرخجه و آبلهمرغان را تزریق کنند، زیرا این واکسنها میتواند خطراتی را برای جنین به وجود بیاورد. اما تزریق واکسنهای حاصل از ویروس کشتهشده مانند واکسن آنفلوانزا و واکسن توأم کزاز، دیفتری در دوران بارداری بیخطر است. با این وجود قبل از زدن هر واکسنی حتماً با پزشک متخصص زنان یا مامای خود مشورت کنید.
| برای ورود به صفحه اینستاگرام دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد کلیک کنید. |
سایر واکسنها مانند آبله مرغان، سرخک، اوریون، سرخجه، پنوموکوک، واکسن فلج اطفال و واکسن هپاتیت آ، در دوران بارداری ممنوع هستند. البته تب زرد با وجود ممنوعیت، اگر ضروری باشد بعد از سهماههی اول تزریق خواهد شد. زیرا این واکسنها به دلیل زنده بودن ویروس باعث عوارضی چون سقط، زایمان زودرس و ناهنجاریهای جنینی میشوند. به همین جهت باید از زمان تزریق آن ها تا بارداری فرد یک ماه فاصله باشد.