متخصص زنان بجنورد | درمان دیابت بارداری

بررسی سوالات متداول شما پیرامون هماتوم بارداری

سوالات متداول شما

اگر دچار هماتوم بارداری هستید یا به دلیل خونریزی در دوره حاملگی نگران ایجاد این عارضه هستید، احتمالا با سوالاتی دراین‌رابطه روبرو شده‌اید. به همین دلیل در ادامه تعدادی از سوالات پرتکرار شما را مطرح کرده و پاسخ آنها را ارائه داده‌ایم.


با ما همراه باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر آرزو سعیدی  متخصص زنان بجنورد :


آیا هماتوم در حاملگی خطرناک است؟

در بیشتر مواقع خطری نداشته و با استراحت به‌مرور لخته از بین می‌رود. اما اگر هماتوم بزرگ باشد یا بعد از هفته ۲۰ بارداری تشخیص داده شود، احتمال بروز عوارضی مانند سقط جنین یا زایمان زودرس افزایش پیدا می‌کند.

هماتوم در حاملگی چقدر شایع است؟

در هفته ۱۰ تا ۲۰ بارداری احتمال ایجاد هماتوم بیشتر است. در ۱.۷٪ تا ۳.۱٪ از بارداری‌ها احتمال بروز این عارضه وجود دارد. بیشتر آنها بدون آسیب به مادر و جنین از بین می‌روند. اما در برخی مواقع می‌تواند خطرناک باشد.

چه زنانی بیشتر در معرض خطر هماتوم قرار دارند؟

افرادی که قبلا سابقه سقط جنین داشته یا از طریق آی وی اف IVF (لقاح آزمایشگاهی) برای بارداری اقدام کرده‌اند، بیشتر دچار این عارضه می‌شوند. عفونت‌های رحمی و فشارخون بالا نیز خطر هماتوم را افزایش می‌دهند.

متخصص زنان بجنورد | لکه های قهوه ای قبل از پریود

تفاوت هماتوم در بارداری با لکه بینی چیست؟

لکه بینی در بارداری دلایل مختلفی دارد. گاهی ممکن است لانه گزینی، رابطه جنسی، عفونت، حاملگی خارج از رحم یا سقط جنین باعث لکه بینی شوند. هماتوم در برخی مواقع هیچ علامتی نداشته و گاهی باعث لکه بینی یا حتی خونریزی شدید می‌شود.

رنگ خون هماتوم در بارداری چگونه است؟

خونریزی ناشی از هماتوم رنگ مشخصی ندارد و نمی‌توان از این طریق آن را تشخیص داد. ممکن است شخص هیچ خونریزی نداشته باشد، دچار لکه بینی خفیف شود یا خونریزی شدید با لخته داشته باشد. رنگ خون از صورتی تا قرمز و قهوه‌ای متغیر است.

آیا خونریزی در زمان بارداری همیشه نشانه هماتوم است؟

هماتوم ساب کوریونیک یکی از علل خونریزی واژن در بارداری است. عوامل دیگری هم باعث خونریزی می‌شوند. برخی از آنها بی‌ضرر بوده و برخی خطرناک هستند. تغییرات دهانه رحم، خونریزی لانه‌گزینی و حاملگی خارج از رحم از دیگر دلایل خونریزی بارداری هستند. حاملگی خارج از رحم باعث درد معده، خونریزی، ترشحات قهوه‌ای، درد نوک سینه و مشکل در دفع ادرار می‌شود.

تفاوت هماتوم در بارداری با خونریزی های دیگر چیست؟

خونریزی در بارداری برای ۲۵٪ از خانم‌ها اتفاق میفتد. اما خونریزی دلایل مختلفی داشته و در برخی مواقع علت آن تشکیل شدن هماتوم بین دیواره رحم و کیسه آب است. نوع خونریزی در این موارد با هم تفاوتی نداشته و نمی‌توان از این طریق علت خونریزی را تشخیص داد. اما به عنوان مثال سقط جنین باعث خروج بافت از واژن شده و حاملگی خارج از رحم با درد نوک سینه و ترشحات قهوه‌ای همراه است.

آیا هماتوم بارداری باعث سقط جنین می شود؟

معمولا هماتوم خود‌به‌خود از بین می‌رود و خطری ایجاد نمی‌کند. اما اگر اندازه آن بزرگ شود یا بعد از هفته ۲۰ بارداری تشخیص داده شود، می‌تواند خطرناک باشد و احتمال سقط جنین را افزایش دهد. از علائم سقط جنین می‌توان به درد و گرفتگی در پایین شکم، ترشح یا خارج شدن مایع از واژن و خارج شدن بافت از واژن اشاره کرد.

خونریزی پشت جفت چه تاثیری روی جنین دارد؟

در بیشتر مواقع هماتوم تاثیری روی جنین نداشته و حاملگی کاملا سالم و بدون عوارض طی می‌شود. اما هماتوم بزرگ یا تشخیص آن بعد از هفته ۲۰ بارداری احتمال عوارضی مانند سقط جنین و زایمان زودرس را افزایش می‌دهد.

متخصص زنان بجنورد | خونریزی غیرطبیعی رحم از تشخیص تا درمان.

آیا خونریزی واژن از علائم هماتوم جفتی است؟

یکی از علائم هماتوم ساب کوریونیک خونریزی واژن است. برخی مواقع ممکن است هیچ خونریزی نداشته باشید. اما گاهی هماتوم باعث لکه بینی خفیف یا حتی خونریزی شدید همراه با لخته خون می‌شود. در صورت خونریزی یا لکه بینی در بارداری باید به پزشک مراجعه کنید.

هماتوم ساب کوریونیک چقدر طول می کشد تا برطرف شود؟

زمان دقیقی برای رفع هماتوم نمی‌توان تعیین کرد. معمولا لخته خون خود‌به‌خود در عرض چند هفته از بین می‌رود. اما گاهی هماتوم از بین نرفته و نیاز به بررسی بیشتر و سونوگرافی دارد.

برای تشخیص و درمان هماتوم بارداری به کدام دکتر مراجعه کنیم؟

هماتوم بارداری یکی از عوارض شایع دوره حاملگی است. ۲۵٪ از خانم‌ها در دوره بارداری دچار خونریزی می‌شوند. در ۲۰٪ موارد علت آن تشکیل هماتوم است. هماتوم خونریزی بین دیواره رحم و غشای کوریونی است. این غشا لایه خارجی کیسه آمنیوتیک بوده که جنین داخل آن قرار می‌گیرد.

معمولا هماتوم جفتی مشکلی ایجاد نکرده و با استراحت مطلق در عرض ۱ تا ۲ هفته خودبه‌خود جذب می‌شود. اما گاهی هماتوم بزرگ بوده یا بعد از هفته ۲۰ بارداری تشکیل می‌شود. در این شرایط ممکن است خطراتی مانند سقط جنین، پاره شدن کیسه آب یا زایمان زودرس را در پی داشته باشد. برای درمان این عارضه باید در رختخواب استراحت کنید. ورزش و بلندکردن اجسام سنگین مضر بوده و باید از آنها دوری کرد. تا زمان برطرف‌شدن هماتوم باید از رابطه جنسی و سفر دوری کنید.

اگر دچار هماتوم بارداری بوده یا به دلیل خونریزی نگران ایجاد این عارضه هستید، حتما برای تشخیص هماتوم به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد