متخصص زنان بجنورد | . چگونگی حرکات جنین در بارداری

چگونگی حرکات جنین در بارداری

آیا هر روز باید حرکات جنین حس شود؟

گاهی ممکن است حرکات جنین خود را احساس نکنید، به‌خصوص اگر مشغول هستید و توجهی به این مسئله ندارید. معمولا نوزادان در ساعات معینی از روز بیشتر حرکت می‌کنند.

ممکن است جنین در هنگام خوابیدن شما فعال‌ باشد و درحالی‌که شما بیدار هستید بخوابد. معمولاً نوزادان متولد نشده هر بار ۲۰ تا ۴۰ دقیقه (گاهی تا ۹۰ دقیقه) می‌خوابند و وقتی خواب هستند حرکت نمی‌کنند.

ممکن است در حالت نشسته یا ایستاده به‌راحتی متوجه حرکات کودک خود نشوید اما وقتی دراز می‌کشید و روی آن تمرکز می‌کنید، متوجه چرخش جنین بشوید.

میزان حرکات نوزادان با رشد و تکامل آن‌ها تغییر می‌کند و باید در سه ماهه سوم بیشتر شود. در اواخر بارداری (پس از ۳۶ هفتگی)، فضای کمتری برای حرکت کودک شما وجود دارد. به‌همین‌دلیل، نوع حرکاتی که متوجه می‌شوید و احساس می‌کنید ممکن است تغییر کند.

هنگامی‌که شما در حال زایمان هستید، یک نوزاد سالم به حرکت خود ادامه می‌دهد. بنابراین، تا پایان ماه نهم بارداری و لحظه زایمان، باید هر روز حرکات جنین را احساس کنید. سعی کنید الگوی حرکتی کودک خود را تشخیص بدهید.

متخصص زنان بجنورد | . چگونگی حرکات جنین در بارداری


همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :


دلایل کاهش حرکت جنین در بارداری

منظور از حرکات خطرناک جنین، کاهش یا افزایش تعداد حرکات جنین است. از علل بی‌خطر کاهش حرکات جنین در طول روز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. فعالیت بیش‌ازحد مادر. حرکت ملایم روزانه بدن مادران باعث خوابیدن نوزادان می‌شود.
  2. برقرار کردن رابطه جنسی. درحالی‌که برخی از نوزادان پس از رابطه جنسی کاملاً فعال می‌شوند، برخی دیگر با انقباضات ریتمیک رحم که همراه با ارگاسم است، به خواب می‌روند. هر دو پاسخ کاملا طبیعی هستند.
  3. کوچک بودن بیش‌از‌حد نوزاد که مانع از احساس مداوم آن می‌شود. به‌همین‌دلیل است که معمولا توصیه می‌شود از هفته ۲۸ ام به بعد، شمارش حرکات جنین در منزل آغاز شود.
  4. کاهش ضربه زدن نوزاد در اواخر سه ماهه سوم بارداری. با کاهش ظرفیت رحم حرکاتی مانند پیچ و تاب، تکان دادن، کشش و چرخش بیشتر احساس می‌شوند.
  5. خوابیدن جنین. جنین‌ مانند نوزاد تازه متولد شده در زمان‌هایی از روز به خواب عمیقی می‌رود.
  6. زمانی باید نگران کم تحرکی جنین و کاهش حرکات او شوید که اثراتی از کاهش خون‌رسانی به جنین، پیچیدن بند ناف به دور گردن جنین و اختلالات رحم و جفت مشاهده شوند.

دلایل افزایش حرکات جنین در بارداری

اصولا فعالیت مناسب یک جنین نشان‌دهنده سلامت او است. زیرا جنین در حال رشد نیز برای تکامل سیستم اسکلتی-عضلانی خود نیاز به ورزش کردن دارد. به طور متوسط نوزادان در شکم مادر، روزانه چیزی حدود ۱۰۰ بار انواع حرکات انجام می‌دهند و برخی از نوزادان فعال‌تر از بقیه هستند. از دلایل رایج افزایش حرکات جنین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • غذا خوردن مادر، زیرا باعث حجیم شدن معده و تحریک حرکات جنین می‌شود.
  • افزایش اضطراب روانی مادر که توسط جنین نیز حس می‌شود.
  • استراحت کردن و دراز کشیدن مادر
  • انجام ورزش‌های ملایم توسط مادر

بنابراین، خیلی نباید نگران افزایش حرکات جنین باشد. مگر اینکه دلیل این مساله مقابله جنین با استرس‌های محیطی مانند خفگی یا عفونت، درهم‌تنیدگی بند ناف یا ورود مواد سمی از طریق جفت باشد. بنابراین، در صورت مشاهده هرکدام از حرکات غیرعادی جنین، باید با پزشک متخصص زنان و زایمان بجنورد مشورت کنید.

متخصص زنان بجنورد | . چگونگی حرکات جنین در بارداری

علل خطرناک مشاهده حرکات غیرعادی جنین در بارداری

در موارد نادر، کاهش یا افزایش ناگهانی و قابل توجه فعالیت جنین می‌تواند به دلایل زیر باشد:

  1. کاهش میزان مایع آمنیوتیک: حدود ۴ درصد از زنان باردار در اواخر سه ماهه سوم این مشکل را تجربه می‌کنند. درحالی‌که اکثر مادران در این شرایط علائم قابل توجهی ندارند و بارداری کاملاً سالمی دارند، برخی ممکن است متوجه کاهش ناگهانی فعالیت جنین شوند. در این شرایط پزشک ممکن است بخواهد شما را تحت نظر داشته باشد و احتمالاً زایمان زودرس را انتخاب کند.
  2. افزایش میزان مایع آمنیوتیک: حدود ۱ درصد از بارداری‌ها با این شرایط مواجه می‌شوند. این مسئله در مادرانی که چند قلو حامله هستند یا دیابت کنترل نشده دارند شایع‌تر است. ممکن است حرکات جنین را سخت‌تر کند یا در شکم و قفسه سینه ناراحتی ایجاد کند. در این شرایط پزشک ممکن است بخواهد شما را تحت نظر داشته باشد.
  3. سندرم دیسترس جنینی: تامین اکسیژن جنین ممکن است قبل یا در حین زایمان مختل و باعث کندی قابل توجه و ناگهانی حرکات او شود. معمولا کمبود مداوم اکسیژن نیاز به زایمان فوری از طریق سزارین دارد.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر تا هفته ۲۴ ام هیچ حرکتی از کودک خود احساس نکردید، به پزشک یا ماما مراجعه کنید. اگر در طول سه ماهه سوم بارداری در عرض دو ساعت حداقل ۱۰ حرکت جنین را احساس نکردید، فوراً با پزشک خود مشورت کنید. معمولا نوع حرکتی که تجربه می‌کنید اهمیت کمتری دارد. پزشک شما احتمالاً بخواهد با انجام آزمایش سونوگرافی، نگاه بهتری به آنچه در داخل می‌گذرد داشته باشد.

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد