عمل سر کلاژ چیست؟
سقط جنین ممکن است بهدلایل مختلفی اتفاق افتد و وقوع آن احتمال تکرار این حادثه را بالا میبرد. یکی از روشهای که برای جلوگیری از سقط جنین انجام میشود، عمل سرکلاژ رحم است. اما این عمل چیست، به چه شکلی انجام میشود و نگهداری بعد از آن چگونه است؟
با تشکیل نطفه و بهوجود آمدن جنین در رحم، گردنه رحم بسته میشود و تا زمان زایمان باز نخواهد شد. برخی از خانمها در دوران بارداری به اختلال نارسایی دهانه رحم یا نارسایی سرویکس مبتلا میشوند که نتیجه آن باز شدن دهانه زودتر از زمان مورد انتظار و سقط شدن جنین است.
در بانوانی که به این نارسایی مبتلا هستند با افزایش وزن جنین و جفت آن، رحم توانایی نگهداری و حمل آنها را از دست خواهد داد، بههمین دلیل جنین و جفت به سمت دهانه رحم کشیده شده و در نتیجه سقط رخ میدهد. این واقعه بیشتر در زنانی اتفاق میافتد که در گذشته سابقه سقط داشتهاند.
در خانمهایی که به سرویکس در بارداری مبتلا هستند، دهانه رحم طی یک عمل جراحی بخیه زده میشود تا از سقط نتایج حاملگی جلوگیری بهعمل آید.
معمولا دوختن دهانه رحم در بارداری بهتنهایی نتیجه ندارد و به مادر باردار توصیه میشود پس از انجام عمل سرکلاژ، تا زمان رفع شدن خطر احتمالی، مطلقا استراحت کند.
فواید سرکلاژ رحم چیست ؟
همانطور که گفته شد این عمل برای جلوگیری از سقط جنین مورد استفاده قرار میگیرد، بههمین دلیل برای فواید آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جلوگیری از سقط جنین
- جلوگیری از زایمان زودرس
- کمک به تولد نوزاد سالم
- طولانی و طبیعی بودن زمان نگهداری جنین در رحم مادر
مطالب خواندنی و آموزنده :