درمان کیست هموراژیک در تخمدان چیست؟
اگر كيست هموراژيك باعث ايجاد درد يا حس پر بودن در لگن شود، يا علائم آزاردهنده ديگري ايجاد كند، ممكن است پزشك معالج خارج كردن كيست را توصيه كند. بنا به شرايط كيستها (وجود پيچ خوردگي، پارگي يا …) ممكن است بتوان بدون برداشتن كل تخمدان كيست را خارج كرد؛ اما اگر كيست تا حدي تخمدان را تخريب كرده باشد كه تخمدان بافت سالمي نداشته باشد، جراح تمام تخمدان را خارج ميكند.در این مطلب از سایت دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد قصد داریم به ببرسی درمان کیست هموراژیک در تخمدان بپردازیم.
اگر اندازه کیست هموراژیک در تخمدان بیشتر از 10 سانتیمتر باشد، یا باعث ایجاد درد یا حس پر بودن در لگن شود، یا علائم آزاردهنده دیگری ایجاد کند، ممکن است پزشک معالج خارج کردن کیست را توصیه کند. بنا به شرایط کیستها (وجود پیچخوردگی، پارگی یا …) ممکن است بتوان بدون برداشتن کل تخمدان کیست را خارج کرد؛ اما اگر کیست تا حدی تخمدان را تخریب کرده باشد که تخمدان بافت سالمی نداشته باشد، جراح تمام تخمدان را خارج میکند.
کیست در تخمدان عمدتاً در سالهای کودکی به وجود میآیند.و بیشتر آنها خوشخیم (غیر سرطانی) هستند. خانمهایی که دارای کیست های تخمدان هستند و وارد سن یائسگی شدهاند، بیشتر در معرض ریسک ابتدا به سرطان تخمدان قرار دارند.
آیا کیست هموراژیک در تخمدان بر باروری تأثیر میگذارد؟
بهطور کلی، کیست های تخمدان تأثیر منفی در باروری ندارند. حتی اگر در شرایط وخیم لازم باشد که یک تخمدان برداشته شود.باوجود یک تخمدان هم میتوان بارور شد. به شرطی که فرد درگیر مشکلات دیگری که بر زایایی تأثیر میگذارند، نباشد. کیست تخمدان در شرایطی میتواند باروری را دچار اختلال کند.که در هر دو تخمدان دیده شود و برای درمان لازم باشد هر دو تخمدان برداشته شوند.
چگونه میتوانیم از کیست های تخمدانی جلوگیری کنیم؟
تاکنون روش به اثبات رسیدهای برای جلوگیری از بروز کیست هموراژیک در تخمدان و دیگر کیستها وجود نداشته است. برخی تحقیقات نشان میدهند که استفاده از قرصهای ضدبارداری که مانع از تخمک گذاری میشوند میتوانند مؤثر باشند، اما همیشه تأثیر گذار نیستند.
چهکاری از دست ما ساخته است؟
توصیه میشود بهطور منظم با استفاده از روش سونوگرافی رحم و تخمدانهای خود را تحت کنترل داشته باشید. در این صورت اگر تغییر کوچکی در رحم و تخمدانها به وجود آید میتوان بهسرعت آنها را تشخیص داد و از بروز بیماریهای وخیمتر جلوگیری کرد. در کنار این تستها، به تغییر در سیکلهای ماهیانه دقت نمایید، ممکن است علائمی در این دوران بروز کند که برای شما سابقه نداشتهاند.
تغییرات ممکن است.در زمان خونریزی، درد در شکم یا لگن ، حس پری یا بادکردگی در لگن، درد در زمان برقراری رابطه جنسی و یا درد در زمان دفع مدفوع وجود داشته باشند. در صورتی که این تغییرات را مشاهده نمودید به پزشک معالج مراجعه نمایید تا آزمایشهای لازم را برای شما تجویز کند.
|دکتر آرزو سعیدی – متخصص زنان بجنورد |
| برای ورود به صفحه اینستاگرام دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد کلیک کنید. |
بیشتر بخوانید:
کدام کیست های تخمدان را باید جدی گرفت ؟
میومکتومی حین سزارین توسط دکتر آرزو سعیدی