متخصص زنان بجنورد | انواع توده سرطانی و غیرسرطانی پستان

انواع توده سرطانی و غیرسرطانی پستان

تود‌ه سینه چیست؟

توده پستان  | توده سینه تورم یا برآمدگی موضعی در پستان است که با بافت پستانی اطراف آن یا با بافت پستانی همان محل در پستان دیگر، تفاوت دارد. دلایل متعددی برای ایجاد توده‌های پستانی وجود دارد، اغلب آن‌ها سرطانی نیستند و خطری ندارند. علل توده‌ها می‌تواند عفونت، ضربه خوردن، فیبروآدنوم، کیست، نکروز چربی، یا سینه‌های حاوی بافت فیبروکیستیک باشد. توده های پستانی ممکن است در هر دو جنس مرد و زن ایجاد شوند.


همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :


متخصص زنان بجنورد |  توده پستان

علائم همراه با توده‌ی سینه چیست؟

بافت سینه به طور طبیعی در لمس ناهموار یا رشته‌ای احساس می‌شود و فرد ممکن است دردی که با قاعدگی ایجاد می‌شود و از بین می‌رود را تجربه کند. اگر مشکلی در سینه وجود داشته باشد، ممکن است تغییراتی از جمله لمس توده گرد، صاف و ثابت، لمس توده بزرگ توپر که زیر پوست حرکت می‌کند، لمس توده محکم و نامنظم، قرمزی یا فرورفتگی پوست مانند پرتقال، تغییر در ابعاد یا شکل سینه، خروج مایع از نوک سینه، ایجاد شود.

علل توده‌ی سینه چه چیزهایی است؟

سینه خانم‌ها از بافت‌های مختلفی تشکیل شده است. دو نوع بافت اصلی غدد شیری، که شیر را تولید می‌کنند، و مجاری شیر، که شیر از طریق آن‌ها به نوک سینه می‌رسد، هستند. ترکیب بافت سینه می‌تواند بسته به عملکرد متفاوت باشد، برای مثال هنگامی که یک خانم شیردهی دارد، پستان ها تغییر می‌کنند و در لمس متفاوت هستند. پستان همچنین از بافت پیوندی فیبروز، بافت چربی، گره‌های لنفاوی، عروق و اعصاب تشکیل شده است. هر بخش از پستان به تغییرات شیمیایی بدن، به طور متفاوت پاسخ می‌دهد. این تغییرات ظاهر و بافت پستان را تحت تاثیر قرار می‌دهند و می‌توانند باعث ایجاد توده‌هایی در پستان شوند.

علل احتمالی توده‌های سینه می‌تواند این موارد را دربرگیرد:

  1. آبسه یا عفونت
  2. آدنوم یا فیبروآدنوم
  3. کیست ها
  4. نکروز چربی
  5. لیپوم
  6. سرطان سینه

برخی توده‌های سینه در لمس حاشیه مشخصی دارند، در حالی که بقیه مانند یک ناحیه بافتی ضخیم شده هستند.

کدام توده های سینه خطرناک و سرطانی نیستند؟

یکی از شایع ترین و کشنده ترین سرطان ها در خانم ها سرطان سینه است . سرطان ها از یک توده شروع می شوند . بسیاری از خانم ها هنگام ماموگرافی یا معاینات خانگی با توده هایی مواجه می ‌شوند . اکثر این توده‌ها خوش ‌خیم هستند و تنها درصد کمی ازاین توده ها خطرناک می‌باشند .

متخصص زنان بجنورد | 
 انواع توده سرطانی و غیرسرطانی پستان

چه توده هایی بدخیم هستند ؟

توده هایی که امکان متاستاز شدن دارند و می‌ توانند به مناطق اطراف خود به صورت غیر قابل مهار گسترش یابند بدخیم می‌باشند . درصورتی که این توده ها به موقع تشخیص داده شوند امکان سرکوب آن‌ها وجود دارد . در صورت مشاهده ی علائم زیر حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید .

  • زمانی که توده ها سفت و ثابت هستند .
  • زمانی که تغییرات پوستی مانند چروک شدن پوست ، قرمزی و یا پوسته پوسته شدن پوست بر روی پستان مشاهده می کنید .
  • زمانی که ترشحات خونی از نوک پستان دارید .
  • زمانی که نوک پستان شما به داخل فرو رفته .
  • زمانی که توده هایی در زیر بقل خود احساس می کنید .

علت ایجاد توده در سینه

سینه خانم ها از بافت های مختلفی تشکیل شده است . دو نوع بافت اصلی تشکیل دهنده پستان شامل غده شیری ، که شیر را تولید می کند ، و مجرای شیر ، که شیر از طریق آن به نوک سینه می رسد ، است .

ترکیب بافت سینه می‌تواند بسته به عملکرد متفاوت باشد ؛ برای مثال در دوران شیردهی ، پستان ها تغییر می‌ کنند و در لمس متفاوت هستند . پستان همچنین از بافت پیوندی فیبروز ، بافت چربی ، گره‌ های لنفاوی ، عروق و اعصاب تشکیل شده است . پاسخ هر بخش از پستان به تغییرات شیمیایی بدن متفاوت است . این تغییرات ظاهر و بافت پستان را تحت تاثیر قرار می‌ دهند و می‌ توانند باعث ایجاد توده‌ هایی در پستان شوند .

درمان توده‌های سینه چیست؟

خیلی مهم است که خانم‌ها بدن خود را بشناسند. اینکه بدانند پستان سالم در لمس چگونه است برای تشخیص هر تغییر و یا توده غیرطبیعی‌ای کمک کننده است. راهنمایی که در ادامه می‌آید برای انجام “معاینه خود” به خانم‌ها کمک می‌کند.

  1. در آینه به خود نگاه کنید، ابعاد، شکل، و رنگ سینه را چک کنید و به دنبال توده‌ها یا تورم‌های قابل دیدن باشید.
  2. بازوها را بلند کنید و مرحله قبل را تکرار کنید.
  3. نوک سینه‌ها را از نظر هرگونه ترشح که ممکن است آبی، شیری، زرد، یا مخلوط با خون باشد، چک کنید.
  4. در حالی که دراز کشیده اید، سینه و اطراف آن را تا زیر بغل و پایین دنده‌ها، با حرکت پیوسته و ملایم لمس کنید.
  5. مرحله قبل را در حالی که نشسته یا ایستاده‌اید تکرار کنید، این کار ممکن است در زیر دوش آسان تر باشد.

با اینکه لازم است هر توده‌ی غیرطبیعی را پزشک معاینه کند، هر توده‌ای نیاز به درمان ندارد. پزشک ممکن است شما را معاینه کند و برای تعیین نوع توده، انجام ماموگرافی یا سونوگرافی را پیشنهاد کند. اگر کیست یا توده فیبروزی وجود داشته باشد، پزشک ممکن است بدون انجام دادن اقدام خاصی، آن را تحت نظر بگیرد.

اگر آبسه وجود داشته باشد می‌تواند آن را با یک سوزن تخلیه کند و آنتی بیوتیک تجویز کند.

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد