متخصص زنان بجنورد | کاهش درد و بهبود اپیزیوتومی.

کاهش درد و بهبود اپیزیوتومی

زمان لازم برای بهبود پس از اپیزیوتومی

در هنگام استفاده از روش اپیزیوتومی ، در بافت های اطراف واژن برای بازتر کردن مدخل آن و تسهیل خروج جنین برش کوچکی ایجاد می شود. این کار به دو روش برش در خط میانی (Midline Episiotomy) و برش در خط میانی طرفی (Mediolateral Episiotomy) انجام می شودکه هر کدام از انها مزایا و معایب خاص خود را دارند.

برش های درجه سوم و خصوصا چهارم، ممکن است که یکی از عوارض ناخواسته زایمان های طولانی و سخت باشند که در طی آنها برش های درجه یک و دو، در هنگام عبور عریض ترین بخش های بدن جنین یعنی سر و شانه ها، طی یک زایمان سخت و طولانی و گاها با حمایت نامناسب و یا ایجاد یک برش نامناسب ایجاد می شوند.

لازم به ذکر است که هر قدر درجه اپیزیوتومی ایجاد شده کمتر باشد یعنی عمق بافت های درگیر شده کمتر است. در نتیجه ترمیم ان برای ماما ساده تر بوده و پیش آگهی بهتری را نیز برای مادر به دنبال خواهد داشت.

متخصص زنان بجنورد | کاهش درد و بهبود اپیزیوتومی

کمک به کاهش درد پس از اپیزیوتومی

در هر زایمان واژنی با یا بدون پارگی، خصوصاً با اپیزیوتومی، ناحیه میان دوراه پس از آن ملتهب و دردناک خواهد بود. برای کمک به کاهش درد، برخی از راهکار‌های زیر را امتحان کنید.

  1. اغلب در اولین بیست و چهار ساعت پس از زایمان قرار دادن کمپرس یخ روی ناحیه میان دوراه به شکل چشمگیری تورم و التهاب را کاهش می‌دهد. پس از آن، گرما یا استفاده از چراغی گرم که نزدیک میان دوراه قرار دارد یا نشستن در آب گرم بسیار آرام بخش است.
  2. می توانید هر روز دو قاشق بتادین را در یک لگن آب گرم ریخته و به مدت 5 تا 10 دقیقه در آن بنشینید و سپس محل را خشک کنید.
  3. این ناحیه را پاکیزه و خشک نگه دارید.
  4. خونریزی یا چرک نشانه عفونت است، با پزشک متخصص زنان تماس بگیرید.
  5. به مدت حداقل 40 روز از داشتن رابطه جنسی اجتناب کنید.
  6. هنگام آمیزش جنسی، از روان کننده مناسب استفاده کنید.

اگر هنوز هم پس از چند ماه آمیزش جنسی دردناکی دارید یا اگر دچار بی اختیاری ادرار هستید، با پزشک متخصص زنان مشورت کنید. پس از رفتن به توالت ناحیه پرینه را با کلایمت از جلو به عقب شسته و خشک نمایید.
جهت تسریع در روند بهبودی بخیه ها، پس از هربار توالت رفتن، با گرمای ملایم سشوار به مدت سه دقیقه، محل را خشک نگه دارید.
از وارد کردن فشار به قسمت پایین بدن خود پرهیز کنید. از نشستن و ایستادن طولانی نیز خودداری کنید. به پهلو دراز بکشید تا فشاری به ناحیه پرینه وارد نشود.
لباس زیرهای نرم، راحت و نخی بپوشید تا هوا به راحتی بتواند به زخم برسد و حساسیت پوستی ایجاد نشود. این کار به ترمیم سریع تر زخم ها کمک می کند.
به علت مشکل تنبلی روده ناشی از بارداری، لازم است مایعات زیاد بنوشید و غذاهای پر فیبر استفاده کنید. این عمل سبب جلوگیری از یبوست می شود. زیرا ابتلا به یبوست با داشتن بخیه هایی در ناحیه پرینه، شرایط را بسیار دشوار خواهد کرد.
اگر درد شما غیر قابل تحمل است از داروی مسکنی که پزشکتان تجویز کرده باشد استفاده کنید. بدون مشورت با پزشک هیچگونه دارویی مصرف نکنید.
ورزش کگل کمک خواهد کرد تا حمایت و توازن کف لگن را بازیابید.

متخصص زنان بجنورد | عوامل افزایش دهنده پارگی ناحیه پرینه.

بیشتر مطالعه کنید :

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد