راههای کنترل وزنگیری بیش از حد
کنترل وزنگیری در بارداری | در صورت داشتن اضافه وزن، بهترین راه برای حفظ سلامت خودتان و جنین، کم کردن وزن قبل از بارداری است. با رسیدن به وزن طبیعی، شانس باروری نیز به صورت طبیعی افزایش و خطر دچار شدن به مشکلات مرتبط با اضافه وزن در دوران بارداری به میزان چشمگیری کاهش مییابد.
فراموش نکنید که این رژیم غذایی برای کاهش وزن باید تحت نظر متخصص یا کارشناس تغذیه توصیه شده باشد و به صورت اصولی اجرا شود تا مادر باردار با کمبود تغذیه وارد بارداری نشود.
اگر در حال حاضر باردار هستید و اضافه وزن دارید یا وزنگیری شما بیشتر از میزان مناسب است، باید با پزشک دربارۀ راههای کنترل میزان وزنگیری خود مشورت کنید.
زنان باردار به هیچ عنوان نباید سعی کنند در طول بارداری، وزن خود را کاهش دهند. این کار باعث کاهش مواد مغذی مورد نیاز جنین برای رشد میشود و میتواند خطراتی را برای او همراه داشته باشد. بهترین راه برای زنان چاق یا زنانی که بیشتر از میزان مناسب وزنگیری میکنند، کنترل میزان کالری دریافتی با رژیم غذایی مغذی و مناسب و تحت نظر گرفتن وزنگیری توسط پزشک است.
اگر اضافه وزن دارید، بهتر است تمام مراقبتهای بارداری را به شکل کامل انجام دهید تا پزشک بتواند شما را دقیقتر زیر نظر بگیرد تا خطرات ناشی از اضافه وزن را برای شما و جنین کنترل کند و در صورت لزوم، اقداماتی جهت پیشگیری و درمان مناسب انجام دهد. پزشک ممکن است برای کنترل افزایش وزن در مادر، روشهای مختلفی را توصیه کند. در زیر برخی از راههای کنترل وزنگیری در دوران بارداری آمده است:
- کاهش مصرف روغن و پخت غذا به روش آبپز یا کبابی
- کاهش مصرف مواد نشاستهای مانند برنج، نان، سیبزمینی و ماکارونی
- مصرف نکردن نوشیدنیهای پرکالری مانند نوشابه و آبمیوههای مصنوعی
- کاهش مصرف مواد غذایی پرکالری مانند شیرینی، کیک یا چیپس
- مصرف پروتئین بیشتر مثل گوشت، ماهی، مرغ و حبوبات
- مصرف لبنیات پاستوریزۀ کمچرب مثل شیر و ماست کمچرب
- مصرف میوههای حاوی قند کمتر مانند سیب، هلو و گلابی
- حذف قند و شکر از مصرف روزانه و جایگزینی آن با خرما یا کشمش
- غذا خوردن در وعدههای بیشتر، اما به میزان کمتر در طول روز
- انجام فعالیتهای منظم روزانۀ بیشتر شامل پیادهروی یا ورزش و پرهیز از استراحت بیش از حد
اگر قصد دارید برای کنترل وزن خود یک برنامۀ ورزشی منظم هوازی مثل شنا، پیادهروی یا ایروبیک را شروع کنید، بهتر است پس از مشورت با پزشک، از یک مربی ورزشی متخصص در حوزۀ بارداری کمک بگیرید و کنترل وزن خود را شروع کنید.
دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :
- جراحی درمانی بارداری خارج از رحم
- خطر میگرن در دوران بارداری چیست؟
- عوامل افزایش دهنده پارگی ناحیه پرینه
- شیاف پروژسترون در بارداری
- خونریزی بعد از زایمان چند روز طول می کشد؟
- غذاهای مفید در بارداری کدامند ؟