متخصص زنان بجنورد | واکسیناسیون بیماری کووید 19 در بارداری

به روزرسانی واکسیناسیون بیماری کووید 19 در بارداری

اطلاعیه جدید وزارت بهداشت و درمان در مورد واکسیناسیون مادران باردار

واکسیناسیون بیماری کووید 19 همه مادران باردار بالای 18 سال در هر سن بارداری با واکسن سینوفارم قابل انجام است . چنانچه مادر تمایلی به انجام واکسیناسیون در 12 هفته اول بارداری ندارد ، می توان تا بعد ازهفته 12 بارداری واکسیناسیون را به تعویق انداخت .

در صورت تزریق دوز اول واکسن قبل از بارداری و یا عدم اطلاع از بارداری ، تزریق دوم به فاصله 28 روز از تزریق اول می تواند انجام شود . در صورت تزریق واکسن آسترازنکا در دوز اول ، فاصله تزریق دوز دوم 2 ماه است .

در صورت تزریق یک دوز واکسن برکت یا بهارات قبل از بارداری نوبت دوم واکسن سینوفارم توصیه می شود . در صورت تزریق یک دوز واکسن اسپوتنیک یا استرازنکا قبل از بارداری نوبت دوم واکسن استرازنکا توصیه می شود . در صورت تزریق واکسن جانسون قبل از بارداری نیازی به تزریق دوز دوم نیست .

توصیه می شود واکسیناسیون بیماری کووید 19 در زمان مقرر و با فاصله های مطابق دستورالعمل های کشوری در جمعیت عمومی تزریق شود . در صورت تاخیر ، در اولین فرصت تزریق دوز دوم انجام شود . تاکنون حداکثر طمان تزریق بین دو نوبت واکسن تعیین نشده است .

متخصص زنان بجنورد | به روزرسانی واکسیناسیون بیماری کووید 19 در بارداری

برای دریافت دوز تقویتی ( بوستر ) مادران باردار مطابق اولویت های جمعیت عمومی و دستورالعمل های ابلاغی وزارت بهداشت اقدام شود . در صورت دریافت دو دوز واکسن اسپوتنیک قبل از بارداری ، واکسن استرازنکا به عنوان دوز تقویتی در بارداری فعلی توصیه شود . در صورت تزریق واکسن آسترازنکا در بارداری و ایجاد ترومبوز تزریق دوز دوم با واکسن سینوفارم قابل انجام است .

درمادران مبتلا به توکسوپلاسموز تزریق ماهانه IVIG سابقه لخته خون و خونریزی مغزی در کورکی ، سابقه سکته مغزی و مصرف اناکساپارین و دوقلویی ، چاقی ، مصرف آسپرین و مرده زایی ، مادر مبتلا به واریس شدید ، تزریق روزانه اناکساپارین ، مادر مبتلا به HTLVI ، نداشتن مادرزادی کلیه چپ و نارسایی کلیه راست و هیپوتیروئیدی واکسیناسیون با واکسن سینوفارم قابل انجام است .

در موارد ترومبوسیتوبتی شدید به علت احتمال هماتوم ، تزریق باید با احتیاط و عمقی انجام گیرد . رضایت کتبی برای واکسیناسیون با آسترازنکا فقط در صورت درخواست مادر برای اولین دوز لازم است . بدیهی است درصورتی که مطابق موارد ذکر شده مادر مشمول تزریق واکسن آسترازنیکا می باشد اخذ رضایت کتبی لازم نیست .

مطالب پیشنهادی مرتبط : 

 

متخصص زنان بجنورد 

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد