متخصص زنان بجنورد | زایمان فیزیولوژیک چه فرقی با زایمان طبیعی دارد؟

تفاوت زایمان فیزیولوژیک با زایمان طبیعی

زایمان فیزیولوژیک چه فرقی با زایمان طبیعی دارد؟

زایمان طبیعی و زایمان فیزیولوژیک هر دو زایمان واژینال است، با این تفاوت که در زایمان فیزیولوژیک پزشک متخصص زنان بجنورد هیچ دخالتی در روند زایمان نخواهد داشت. زمانی که مادر باردار برای زایمان به بیمارستان مراجعه می‌کند، پزشک متخصص زنان ممکن است بر اساس دلایل مختلف، با تزریق آمپول فشار یا درد، دردهای زایمان طبیعی را القا یا تشدید کند. در زایمان طبیعی می‌توان از روش‌های کاهش درد زایمان هم استفاده کرد.

زایمان فیزیولوژیک مخصوص افرادی است که هیچ مشکل و بیماری خاصی ندارند و تمامی روند بارداری آنها طبیعی بوده است. همچنین در طول بارداری با تغذیۀ مناسب و ورزش کردن، بدن خود را برای زایمان آماده کرده‌اند. در زایمان فیزیولوژیک پزشک هیچ دخالتی در روند زایمان شما نخواهد داشت. به این معنا که هیچ دارویی برای کاهش درد یا تسریع زایمان به شما تزریق نشود. در این نوع زایمان، ماما با روش‌های غیردارویی درد شما را کاهش می‌دهد. زایمان در آب نیز یکی از انواع زایمان فیزیولوژیک است.

متخصص زنان بجنورد | تفاوت زایمان فیزیولوژیک با زایمان طبیعی

فواید زایمان فیزیولوژیک

این نوع زایمان مزایای زیادی دارد که درادامه به مهم ترین آن ها اشاره میکنم :

  • زمان زایمان : چنانچه خانم بارداری تصمیم می‌گیرد که به این صورت زایمان کند، تا پایان ۴۰ یا ۴۱ هفته صبر می‌کند. انجام زایمان در هفته‌های آخر بارداری یعنی هفته ی 39 و 40، سبب می‌شود که جنین کاملا رشد کند و بعد از زایمان نیازی به مراقبت‌های ویژه نداشته باشد. همچنین در هفته‌های پایانی، مغز جنین کاملا رشد می کند.
  • بهبود سریع‌تر : دهانه رحم و واژن بسیاری از بانوانی که به این صورت زایمان می‌کنند، شکافی برنمی‌دارد و نیازی به بخیه ندارد. همچنین معمولا در زایمان فیزیولوژیک پرینه پاره نمی‌شود. اما زمانی که پزشک یا ماما، پرینه را برش می‌دهند، بعد از زایمان این ناحیه را بخیه می‌زنند که احتمال عفونت و خونریزی بعد از زایمان را افزایش می‌دهد.
  • کاهش عوارض ناشی از دارو : داروهایی که هنگام زایمان برای سرعت بخشیدن به روند زایمان تزریق می‌شود، ممکن است در صورت بروز عارضه با افزایش غیر طبیعی انقباضات رحمی، اکسیژن‌ رسانی به جنین را با مشکل مواجه کنند و سبب سزارین های اورژانسی شود. همچنین این داروها، احتمال خونریزی شدید مادر بعد از زایمان و احتباس ادرار در مثانه را نیز افزایش می‌دهد.
  • نکته قابل توجه این است که اگر مقدار دارویی که به شما تزریق می‌شود، انقباضات رحم را بیش از اندازه افزایش دهد، احتمال پارگی رحم و کنده شدن زودهنگام جفت نیز بیشتر خواهد شد.

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد