باردار شدن با روماتیسم
اگرچه برخی گمان می کنند که روماتیسم می تواند بچه دار شدن زنان را با اختلال مواجه کند، اما امروزه اکثر پزشکان بر این نکته توافق نظر دارند که ابتلا به روماتیسم به معنای نازایی مطلق نیست و خانم های مبتلا به این بیماری اگرچه مسیر سختی را در پیش روی خود دارند اما در نهایت می توانند طعم مادر شدن را بچشند.
آنچه در این میان اهمیت دارد این است که حتما پیش از اقدام به بارداری، برای آن برنامه ریزی نمود. در واقع در حالت ایده آل، آرتریت روماتوئید باید 3 تا 6 ماه قبل از اقدام به بارداری کنترل شود. زیرا زنانی که آرتریت روماتوئید کنترل نشده دارند، ممکن است در معرض خطر بوده و با احتمال بیشتری عوارضی مانند زایمان زودرس و یا تولد نوزادی با وزن کمتر نسبت به سن حاملگی را تجربه کنند. این عوارض، اگرچه به خودی خود نگران کننده بوده و می توانند سلامت جنین را تحت تاثیر قرار دهند، اما از سوی دیگر ممکن است در روند روماتیسم و زایمان طبیعی نیز تداخل ایجاد کرده و میزان نیاز به سزارین را افزایش دهند.
آیا مادران مبتلا به روماتیسم می توانند در بارداری داروهایشان را مصرف کنند؟
لازم است تا پیش از باردار شدن داروهای مصرفی زنان مبتلا به روماتیسم نیز تنظیم شوند. به عنوان مثال مصرف متوترکسات باید حداقل سه ماه قبل از بارداری با نظر پزشک معالح متوقف شود، زیرا ممکن است نقایص مادرزادی ایجاد کند.
نحوه پاسخگویی بدن به بارداری، برای هر خانم متفاوت خواهد بود. زیرا هر زن منحصر به فرد است و بارداری او نیز منحصر به فرد خواهد بود. اما به صورت کلی خوشبختانه کنترل این بیماری ممکن است در بارداری راحت تر باشد. زیرا مطالعات نشان می دهند که به دلیل تغییرات هورمون ها و تغییرات سیستم ایمنی بدن در طی بارداری، در بیش از نیمی از زنان علائم روماتیسم فروکش کرده و تسکین پیدا می کنند. البته در حدود 20 درصد از زنان مبتلا به روماتیسم نیز ممکن است بیماری تشدید شده و شعله ور شود و به همین دلیل نظارت مداوم پزشکی در دوران بارداری الزامی است.
مطالب پیشنهادی مرتبط :
- تغییر حجم مایع آمنیوتیک
- دیابت بارداری چطور تشخیص داده می شود ؟
- مدیریت اضطراب مادر شدن
- جراحی خروج کیست بارتولن
- 6 دلیل بروز خونریزی در بارداری
- انقباضات براکستون هیکس را بشناسید :
- کوتاهی دهانه رحم و مشکلاتی که در پی دارد !
- جراحی سرکلاژ رحم چه مزیت هایی در پی دارد ؟