سرکلاژ چگونه انجام می شود؟
به دوختن دهانه رحم یا بخیه گردن رحم در دوران بارداری ، سرکلاژ گفته می شود که در موارد خاص توسط جراح و متخصص زنان بجنورد برای حفظ بارداری و ادامه آن انجام می شود . سرکلاژ معمولا به صورت واژینال و کمتر به صورت شکمی انجام می شود.
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :
- چه عواملی سبب بروز لخته خون در پریود می شود ؟
- تولد محمد مهدی عزیز
- بارداری در افراد مبتلا به میاستنی گراویس
- متخصص زنان بجنورد دکتر آرزو سعیدی
- تشخیص و درمان واژینوز باکتریال
- کاربردهای قرص ضد بارداری ال دی آشنا شوید :
- جراحی برداشت رحم خانم دکتر آرزو سعیدی
- عوامل و علل درد پریود چیست ؟
زمان انجام سرکلاژ
سرکلاژ عملی است که در آن دهانه رحم ( گردن رحم ) بخیه می شود. سرکلاژ معمولا در اوایل سه ماهه دوم بارداری بعد از۱۲ هفته انجام می شود اما در شرایطی تا ۲۴ هفته بارداری نیز قابل انجام است. بهتر است سرکلاژ بعد از انجام ازمایشات غربالگری مرحله اول و بعد از اطمینان از سلامت جنین انجام شود.
طول سرویکس نیز در همان سونوگرافی NT اندازه گیری می شود. ممکن است گاهی تکرار سونوگرافی جهت اندازه گیری طول دهانه رحم انجام شود.
فواید دوختن دهانه رحم در بارداری
سرکلاژ در مواردی که نارسایی دهانه رحم وجود داشته باشد و مادر باردار در خطر سقط و یا زایمان زودرس قرار داشته باشد انجام می شود. در واقع سرکلاژ در مواردی که باز شدن دهانه رحم و کوتاه شدن یا نازک شدن سرویکس اتفاق افتاده ، به بسته نگه داشتن دهانه رحم کمک کرده و ممکن است خطر سقط و زایمان زود رس را کاهش دهد. در موارد نارسایی سرویکس ، سرکلاژ 90-85 در صد در پیشگیری از سقط مؤثر خواهد بود.
عوارض سرکلاژ
سرکلاژ یا دوختن دهانه رحم هم مانند تمام اعمال جراحی ممکن است عوارض و خطراتی داشته باشد :
- خونریزی
- عفونت
- آسیب به دهانه رحم
- سوراخ شدن کیسه آب
- آسیب به مثانه
دوختن دهانه رحم در بارداری چگونه انجام می شود ؟
عمل سرکلاژ یک جراحی کوچک بوده که در اتاق عمل تحت بیهوشی مختصر و یا بی حسی از کمر انجام می شود و کمتر از یکساعت طول می کشد . عمل سرکلاژ به دو صورت شکمی و واژینال انجام می شود که البته روش معمول بصورت واژینال هست. در این عمل دور دهانه رحم چند بخیه زده شده تا از سقط و زایمان زودرس حتی الامکان پیشگیری شود.
اگر در بارداری قبلی خود دچار زایمان زودرس و یا سقط سه ماهه دوم شده و یا در بارداری فعلی در سونوگرافی طول سرویکس کم و یا در حال کاهش باشد و یا علایمی دال بر احتمال سقط یا زایمان زودرس داشته باشید بنا به نظر جراح و متخصص زنان و زایمان ، پیشنهاد سرکلاژ به شما داده خواهد شد. همچنین در مواردی ممکن است در عکس رنگی رحم ، نارسایی سرویکس گزارش شود که در این موارد هم متخصص زنان و نازایی ، طول دهانه رحم را مورد بررسی قرار می دهد.
ناهنجاری های رحم و سرکلاژ
خانم هایی که دچار ناهنجاری مادرزادی رحم مانند رحم تک شاخ ، رحم دو شاخ ، رحم سپتوم دار و رحم دوتایی هستند در دوران بارداری نگران سقط و یا زایمان زودرس هستند . سرکلاژ در همه این موارد لازم نیست اما در شرایطی ممکن است برای حفظ و ادامه بارداری ، جراح زنان و زایمان عمل سرکلاژ را انجام دهد.
مراجعه به متخصص زنان بجنورد
در صورتی که شما دچار هر یک از شرایط زیر هستید باید در اوایل بارداری جهت مراقبت دوران بارداری ، به یکی از بهترین پزشکان متخصص زنان و زایمان مراجعه فرمایید:
- سقط جنین در 20-16 هفتگی
- زایمان زودرس قبل از 34 هفته بارداری
- پاره شدن کیسه آب قبل از 37 هفتگی