متخصص زنان بجنورد | پیشگیری از سرطان تخمدان امکانپذیر است ؟

پیشگیری از سرطان تخمدان امکانپذیر است ؟

آیا امکان پیشگیری از سرطان تخمدان وجود دارد؟

پیشگیری از سرطان تخمدان | اگرچه هنوز هیچ راه مطمئنی برای پیشگیری از سرطان تخمدان وجود ندارد، اما ممکن است راه‌هایی برای کاهش خطر ابتلا به وجود داشته باشد. مواردی مانند:

مصرف قرص‌های ضد بارداری را در نظر بگیرید: از پزشک خود بپرسید که آیا مصرف قرص‌های ضد بارداری خوراکی ممکن است برای شما مناسب باشد یا خیر. با توجه به اینکه طبق تحقیقات انجام شده، مصرف آن‌ها خطر ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش می‌دهد.

تشخیص سرطان دهانه رحم | متخصص زنان بجنورد

فاکتورهای خطر خود را با پزشک در میان بگذارید :

اگر سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه و تخمدان را دارید، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. پزشک شما می‌تواند با توجه به شرایط بالینی شما میزان خطر را تخمین بزند. ممکن است به یک مشاور ژنتیک ارجاع داده شوید که می‌تواند به شما کمک کند برای انجام جراحی پیشگیرانه تصمیم بگیرید. اگر مشخص شد که جهش ژنی دارید که خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش می‌دهد، ممکن است برای جلوگیری از بروز سرطان تخمدان جراحی برای برداشتن یک یا هر دو تخمدان را در نظر بگیرید.


همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :


انواع سرطان تخمدان

بیش از ۳۰ نوع سرطان تخمدان بسته به نوع سلول‌های درگیر شده، وجود دارد. از رایج‌ترین انواع سرطان تخمدان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. تومورهای اپیتلیال که در بافت خارجی تخمدان‌ها تشکیل می‌شوند و حدود ۹۰ درصد از سرطان‌های تخمدان از این نوع هستند.
  2. تومورهای استرومایی که در سلول‌های تولیدکننده هورمون‌های جنسی زنانه رشد می‌کنند و هفت درصد سرطان‌های تخمدان از این نوع هستند.
  3. تومورهای سلول زایا که در سلول‌های تولیدکننده تخمک ایجاد می‌شوند و اغلب خوش‌خیم هستند.

راه‌های تشخیص سرطان تخمدان

زمانی‌که پزشک سرطان تخمدان را در مراحل اولیه تشخیص می‌دهد، روند درمان آن بسیار ساده‌تر می‌شود. با این حال، تشخیص سریع آن خیلی هم ساده نیست. زیرا تخمدان‌های شما در عمق حفره شکمی قرار دارند و بعید است که با لمس کردن جایگاه تومور را احساس کنید. از طرفی، هیچ غربالگری تشخیصی معمولی برای سرطان تخمدان وجود ندارد. به‌همین‌دلیل بسیار مهم است که علائم غیر معمول یا مداوم را به پزشک خود گزارش دهید.

در این شرایط اگر پزشک شما نگران سرطان تخمدان باشد، احتمالاً انجام معاینه لگن را توصیه می‌کند. در طی آن پزشک انگشتان خود را وارد واژن می‌کند و همزمان دست دیگر را روی شکم شما فشار می‌دهد تا اندام‌های لگنی شما را حس کند.

متخصص زنان بجنورد | تمام اطلاعاتی که باید درباره سرطان تخمدان بدانیم :

تومور با رشد خود به مثانه و راست‌روده فشار می‌آورد. پزشک در این مرحله می‌تواند تومور را در طول معاینه لگنی رکتوواژینال تشخیص دهد. از سایر آزمایش‌های موثر در تشخیص سرطان تخمدان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • تست‌های تصویربرداری :

آزمایشاتی مانند سونوگرافی یا سی‌تی اسکن شکم و لگن ممکن است به تعیین اندازه، شکل و ساختار تخمدان کمک کنند. برای تشخیص سرطان تخمدان با سونوگرافی معمولا علاوه‌بر سونوگرافی معمولی از سونوگرافی ترنس واژینال نیز استفاده می‌شود. روشی که پروب دستگاه سونوگرافی را از طریق واژن مستقیما در معرض بافت تخمدان قرار می‌دهد.

  • آزمایش خون :

ممکن است شامل چکاب کامل باشد که می‌تواند به تعیین وضعیت سلامت شما کمک کند. پزشک شما همچنین ممکن است با آزمایش خون به‌دنبال شناسایی میزان نشانگرهای تومور سرطان تخمدان باشد. به عنوان مثال، آزمایش آنتی‌ژن سرطانی CA-125 می‌تواند پروتئینی را که اغلب در سطح سلول‌های سرطانی تخمدان یافت می‌شود، شناسایی کند.

آزمایش خون نمی‌تواند به پزشک شما بگوید که آیا سرطان دارید یا خیر، اما ممکن است سرنخ‌هایی در مورد تشخیص و پیش‌آگهی ارائه دهد.

  • آزمایش ژنتیک :

پزشک ممکن است انجام آزمایش خون را برای بررسی تغییرات ژنی که خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش می‌دهند، توصیه کند. آگاهی از تغییر ارثی در DNA به پزشک کمک می‌کند تا در مورد برنامه درمانی شما بهتر تصمیم بگیرد. ممکن است بخواهید این اطلاعات را با خویشاوندان خونی خود، مانند خواهر و برادر و فرزندانتان به اشتراک بگذارید، زیرا آن‌ها نیز ممکن است در معرض خطر تغییرات ژنی مشابه باشند.

  • عمل جراحی :

گاهی اوقات پزشک شما نمی‌تواند از روند تشخیص خود مطمئن شود تا زمانی‌که تحت عمل جراحی لاپاروسکوپی برای نمونه‌برداری قرار بگیرید. نمونه بدست آمده در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می‌گیرد تا درجه و نوع سرطان تخمدان را مشخص کند.

متخصص زنان بجنورد | تمام اطلاعاتی که باید درباره سرطان تخمدان بدانیم :

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائمی دارید که شما را نگران می‌کنند و مشابه علائم اولیه سرطان تخمدان هستند، حتما با پزشک متخصص زنان و زایمان و یا متخصص درمان سرطان خود قرار ملاقات بگذارید. به‌خصوص اگر این علائم با گذشت زمان برطرف نشده و بدتر شوند.

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد