متخصص زنان بجنورد | بررسی احتمال زایمان زودرس

بررسی احتمال زایمان زودرس

بررسی احتمال زایمان زودرس

آیا آزمایشاتی برای بررسی احتمال زایمان زودرس وجود دارد؟

– دو آزمایش برای بررسی احتمال زایمان زودرس وجود دارد. نتیجه منفی به شما نشان می دهد نیازی به درمان ندارید.

– توصیه می شود این آزمایشات برای تمام خانم های باردار استفاده نشود. در واقع افرادی که علائم زایمان زودرس ندارند نیازی به انجام آزمایش ندارند.

این آزمایشات عبارتند از:

اندازه گیری طول دهانه رحم با استفاده از سونوگرافی

کارشناس در طول سونوگرافی طول دهانه رحم را بررسی می کند. اگر مشکلی وجود داشته باشد با دقت بیشتر طول آن را اندازه می گیرند و به دنبال نشانه های تغییر کرده می گردند. اگر دهانه رحم شروع به رقیق شدن یا باز شدن کند احتمال زایمان زودرس افزایش می یابد.

متخصص زنان بجنورد | بررسی احتمال زایمان زودرس

اگر پزشک فکر کند دهانه رحم کوتاه است از شما می خواهد سونوگرافی انجام دهید. به عنوان مثال اگر علائم تغییر دهانه رحم وجود داشته باشد یا احتمال کوتاه بودن یا باز بودن دهانه رحم وجود داشته باشد سونوگرافی تجویز می شود.

اگر سونوگرافی نشان دهد دهانه رحم شما در حال تغییر است، پزشک از شما می خواهد سیگار را ترک کنید و از نزدیکی جنسی دوری کنید. با توجه به شرایط شما و ماه بارداری می توانید در چند هفته آینده مجددا سونوگرافی انجام دهید.

بارداری کمتر از هفته 24

اگر بارداری شما کمتر از هفته بیست و چهارم بارداری باشد و دهانه رحم تغییر کند ولی انقباضات نداشته باشید از شما می خواهند سرکلاژ انجام دهید. در این عمل جراحی، دهانه رحم را با استفاده از باندی محکم می بندند. این عمل بدون خطر نیست اما گاهی ارزش امتحان کردن دارد.

خانم هایی که باید عمل سرکلاژ انجام دهند شامل افرادی هستند که سابقه مشکلات دهانه رحم دارند. اگر جزو این دسته هستید باید عمل سرکلاژ را در سه ماهه اول بارداری پیش از تغییر دهانه رحم انجام دهید. اگر پیش از هفته سی و چهارم بارداری زایمان زودرس را تجربه کرده باشید، دهانه رحم شما در بارداری بعدی به طور مرتب اندازه گیری می شود و اگر پیش از هفته بیست و سوم بارداری کوتاهی دهانه رحم را مشاهده کردید سرکلاژ انجام می شود.

مدارکی وجود دارد که پروژسترون واژن باعث کاهش احتمال زایمان زودرس در خانم هایی که کوتاهی دهانه رحم (کوتاه تر از دو سانتی متر) دارند می شود

غربالگری فیبرونکتین جنینی

این آزمایش برای خانم هایی انجام می شود که انقباض دارند یا علائم دیگر زایمان زودرس را مشاهده می کنند. فیبرونکتین جنینی پروتئینی است که با غشای جنینی تولید می شود. اگر مقداری بیش از حد از این ماده بین هفته بیست و چهارم بارداری تا هفته سی و چهارم بارداری ترشح شود، احتمال زایمان زودرس وجود دارد.

نتیجه غربالگری فیبرونکتین جنینی مثبت باعث می شود پزشک برای شما قرص های کورتیکواستروئیدها را تجویز کند تا ریه های جنین به سرعت کامل شوند.

این آزمایش به شما نشان می دهد چه زمانی زایمان اتفاق می افتد. اگر نتیجه غربالگری فیبرونکتین جنینی منفی باشد، احتمال زایمان در دو هفته آینده وجود ندارد. نتیجه منفی به شما نشان می دهد نیازی به درمان ندارید.

 


دکترآرزوسعیدی

جراح و متخصص بیماری های زنان

متخصص زنان بجنورد

جهت مشاهده پیج اینستاگرام متخصص زنان بجنورد کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

آی یو دی چیست ؟

حاملگی مولار چیست ؟

علل ریزش مو در زنان شیرده

زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس

کهیر بعد از زایمان و علت آن

سرطان دهانه رحم چیست | علل و علائم

پیشگیری و درمان سرطان دهانه رحم

فیبروم های رحم چیست و درمان آن

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

2 Comments

  1. درودو سپاس فراوان خدمت سرکارخانم دکترآرزو سعیدی عزیزو زحمت کش عذر میخوام عرضم به حضور با سعادت این که خانمی که خودش 7ماهه به دنیا اومده باشه مثلا خانم بنده هفت ماهه به دنیا اومدن با دوماه عجله احتمالش هست یعنی موروثی میتونه سهیم باشه که ایشون بچشو 7ماهه بدنیا بیاره. خدا یه پــــــــــــــسربهمون داده خیلی دلواپسم واسه همین زایمان زودرس هرچند که 7ماهگی مشکلی هم نمیتونه داشته باشه من اززوذتر متولد شدنش میترسم خانم دکتر عزیزو مهربون لطفاً خاطرمونو راحت کنیدممـــــــــــنون

    1. با سلام و عرض تبریک. بله. زایمان زودرس میتونه با سابقه خانوادگی بخصوص در خانواده مادری ارتباط داشته باشه و خطر رو کمی بیشتر کنه ولی همیشه نشانه هایی داره مثله درد که میتونه مادر رو به بیمارستان بکشونه تا حتی الامکان از اون جلوگيري بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد