متخصص زنان بجنورد | توده های خوش خیم پستان .

توده خوش خیم پستان

توده های خوش خیم پستان

توده خوش خیم پستان | اختلالاتی که اغلب در سینه ایجاد می شود شامل توده هایی است که ممکن است خوش خیم یا بدخیم باشند. اما بیشتر این توده ها خطرناک نیستند و سرطانی نمی شوند. همچنین به درمانی خاصی نیاز ندارند. اما بیشتر خانم هایی که با لمس این توده ها در سینه خود به پزشک مراجعه می کنند حالتی مضطرب و نگران دارند و تصور می کنند این توده ها همگی سرطانی هستند و باید برای درمان سرطان سینه شیمی درمانی را آغاز کنند. بهتر است برای آگاهی از فرآیند به وجود آمدن این توده ها با ساختمان پستان آشنایی پیدا کنیم.


همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :


متخصص زنان بجنورد |  توده های خوش خیم پستان ..

ساختمان پستان

پستان یک غده عرق تغییر شکل یافته است که در هر دو جنس مرد و زن دیده می شود. این عضو در مردان به صورت ابتدایی باقی می ماند اما در زنان پس از بلوغ، رشد و تمایز می یابد. در مردان و کودکان هر دو جنس، نوک پستان (nipple) کوچک است ولی هاله پستان (areola) به اندازه زمان پس از بلوغ است.

در زنان شکل این عضو وابسته به تفاوت های فردی، نژادی و سنی است. پستان در زنان ممکن است نیمکروی، مخروطی، پاندولی و یا پهن و مسطح باشد. گاهی ربع فوقانی پستان به طرف بالا و خارج امتداد یافته، در امتداد کناره تحتانی عضله سینه ای بزرگ قرار می گیرد. سطح عمقی پستان کمی مقعر است و در جلوی عضلات سینه ای بزرگ، دندانه ای قدامی و مایل خارجی شکم قرار می گیرد.

هر غده پستانی دارای 15 تا 20 لوب نامنظم است. هر لوب پستان دارای بافت غددی از نوع لوله ای – حبابی است که توسط بافت همبند به یکدیگر متصل شده اند. در هر لوب، لوبول های متعدی هستند که داخل آن ها غدد شیری در دوره بعد از زایمان تولید شیر می کنند.

نوک پستان

نوک پستان یا پاپیلای پستان یک برجستگی استوانه ای یا مخروطی شکل است که کمی پایین تر از مرکز سطح قدامی پستان قرار دارد و هاله ای تیره رنگ قهوه ای دور آن را فرا گرفته است. رنگ آن برای هر فرد متفاوت است و می تواند کمی کم رنگ یا پر رنگ باشد.

به همین خاطر است که همواره به انجام خودآزمایی پستان توسط خود بیمار توصیه می شود. تشخیص زودهنگام و به موقع توده ها از پیشروی بیماری و سرطانی شدن آن ها جلوگیری می شود.

بررسی توده های سینه در خانم ها

هر توده قابل لمسی در سینه صد درصد سرطان نیست. بیماری های بسیار شایع دیگری به غیر از سرطان وجود دارد که می توانند به صورت یک توده ظهور کنند. معمولا توده هایی که در سینه خانم ها یافت می شوند به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند.

متخصص زنان بجنورد |  توده های خوش خیم پستان

توده های خوش خیم پستان

درصد بسیار کمی از این توده ها سرطانی هستند. به طور کلی توده های خوش خیم پستان بسیار شایع ترند. توده های خوش خیم خود به انواع مختلفی دسته بندی می شوند که شامل فیبروکیستیک ها، فیبروآدنوم ها و همچنین توده های ناشی از التهاب و عفونت هستند. در واقع کیست ها و فیبروکیست ها تغییرات طبیعی هستند که در روند کاهش غدد شیری و با افزایش سن رخ می دهند و جای نگرانی وجود ندارد.

توده های بینابینی پستان

توده های بینابینی که به خودی خود خوش خیم هستند ولیکن بالقوه امکان بدخیم شدن دارند. این توده ها تقسیم سلولی بالاتری دارند و این تقسیم سلولی گاها از روال عادی خود خارج می شود. مفهوم سرطان این است که اگر تقسیم سلولی از روال عادی خود خارج شد، کم کم توده ایجاد می کند و قدرت این را دارد که به دیگر نقاط بدن دست پیدا کند و به شکل غیر طبیعی رشد کند. توده های بینابینی می توانند جدی باشند یا با یک جراحی ساده برطرف شوند. البته اگر به آن ها بی توجهی شود درصدی از آن ها می توانند تبدیل به سرطان شوند.

توده های بدخیم پستان

توده های بدخیم پستان توده هایی هستند که امکان دسترسی به مناطق و گسترش به مناطق اطراف خود را به صورت غیر قابل مهار دارند که به اصطلاح امکان متاستاز شدن به نقاط دیگر بدن را دارند. اما این مسله نباید موجب نگرانی افراد شود. زیرا با پیشرفت علم و درمان های پیشرفته سرطان امکان سرکوب کردن بیماری وجود دارد. به شرط آنکه سرطان به موقع تشخیص داده شود و با مشاهده هر یک از علائم غیر عادی در سینه، به یک جراح سینه مراجعه گردد تا بررسی های لازم انجام شود.

چه زمانی توده های خوش خیم سینه جراحی می شوند؟

یکی از مواردی که باعث خارج کردن توده های پستان می شود، تشخیص پیش سرطانی بودن این توده ها است. یعنی یک سری تغییراتی در توده های خوش خیم ایجاد شده که در آینده احتمال بدخیم شدن آن ها مطرح است و باید از سینه خارج شود. مانند تغییرات atopic یا فیبرو آندوم هایی که بسیار پر سلول هستند و در خانم هایی که بالای 40 سال سن دارند.

متخصص زنان بجنورد | توده پستان

پیشگیری از ابتلا به بیماری های پستان

غربالگری یکی از ارکان بسیار مهم در تشخیص به موقع بیماری های پستان است و یکی از تنها روش هایی است که می توان به وسیله آن بیماری های پستان را در مراحل اولیه تشخیص داد و از بروز هر گونه بیماری در سینه جلوگیری کرد. یکی از روش های بسیار مهم غربالگری پستان، انجام خودآزمایی ماهیانه پستان ها در منزل و مراجعه به موقع به جراح سینه با مشاهده هر گونه توده برجسته در سینه است.

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد