متخصص زنان بجنورد | هر آنچه که باید درباره انواع حرکات جنین بدانید !

هر آنچه که باید درباره انواع حرکات جنین بدانید !

با انواع حرکات جنین در بارداری بیشتر آشنا شوید !

بسیاری از خانم‌ها در زمان بارداری به‌دنبال دریافت پاسخ سوالاتی مانند حرکات جنین از چند هفتگی احساس می‌شود؟ واقعا تکان خوردن جنین شبیه چیست؟ آیا هر روز باید حرکات جنین حس شود؟ چه حرکات از جنین خطرناک است؟ هستند.

یکی از هیجان‌انگیزترین لحظات بارداری زمانی است که برای اولین بار حرکات ریز جنین را در داخل رحم خود احساس می‌کنید. این حرکات نشان می‌دهند که کودک شما زنده است و به‌خوبی در حال رشد است.

پس از اتمام خستگی‌های سه ماهه اول بارداری (در اثر احساس مداوم حالت تهوع، یبوست و نیاز مکرر به ادرار کردن)، مطمئنا احساس اولین حرکات کودک در سه ماهه دوم بارداری یک تسکین خوشایند است. البته گاهی احساس حرکات جنین برای شما به یک عامل استرس‌زا تبدیل می‌شود. زیرا نمی‌دانید هرگونه تغییری در این روند طبیعی است یا خیر!

ازآنجایی‌که ویژگی‌های هر نوزادی منحصربه‌فرد است، باید برای شما مهم باشد که الگوی حرکتی کودک خود را ارزیابی کنید. اگر فکر می‌کنید در حال حاضر قدرت یا تعداد حرکات کودک شما کاهش یافته است، فوراً با ماما یا پزشک خود تماس بگیرید و تا روز بعد منتظر نمانید.

متخصص زنان بجنورد | . هر آنچه که باید درباره انواع حرکات جنین بدانید !


با ما همراه باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر آرزو سعیدی  متخصص زنان بجنورد :


روند تکامل انواع حرکات جنین در هفته به هفته بارداری

حرکت جنین در شکم مادر از نوزادی به نوزاد دیگر متفاوت است. برخی از نوزادان دائماً محدودیت‌های فضای دنج خود را آزمایش می‌کنند، درحالی‌که برخی دیگر تا زمان شروع زندگی خود در بیرون از رحم آرام می‌نشینند.

از طرفی، همه حرکات جنین در رحم شبیه به هم نیستند. در ابتدا مادر ممکن است حرکاتی شبیه به بال بال زدن را احساس کند که بعداً به لگدهای قوی‌تری تبدیل می‌شود. سپس متوجه می‌شود که کودک در حال چرخیدن، غلت زدن یا تکان خوردن است.

جالب است بدانید که نشانه‌هایی از سکسکه جنین نیز وجود دارد. معمولا ذکر می‌شود که علت حرکت جنین مثل نبض، ممکن است سکسکه باشد. اگرچه اغلب پزشکان معتقد هستند که از هفته ۱۴ تا ۲۰ ام بارداری حرکات جنین احساس می‌شوند، اما نمی‌توان مسائل زیر را نادیده گرفت:

از هفته ۷ ام تا ۹ ام تمام اندام‌های جنین همزمان حرکت می‌کنند، بدون آنکه مادر متوجه شود. زیرا اعصاب جنین در حال تکامل هستند. معمولا در این شرایط جنین ظاهری قوس مانند به خود داده است. به کمک سونوگرافی در هفته ۹ ام می‌توان حرکت جنین سه ماهه مانند خمیازه کشیدن یا کشش بدن را مشاهده کرد.

از هفته ۱۰ ام به بعد جنین می‌تواند دهان خود را باز کند و حتی انگشت بمکد.

بلعیدن مایع آمنیوتیک با شروع هفته ۱۲ ام آغاز می‌شود. معمولا از هفته ۱۳ ام به بعد اگر مادر ضربه آرامی به شکم خود بزند یا پوست آن را لمس کند، ممکن است کودک دست‌ها و پاهای خود را تکان دهد و این مسئله احساس شود.

از هفته ۱۴ یا ۲۰ ام به بعد دیگر نیازی به محرک نیست و حرکات شدید جنین به‌راحتی برای مادر قابل تشخیص هستند. البته مادرانی که قبلا تجربه بارداری نداشته‌اند و اولین فرزند خود را حمل می‌کنند، ممکن است با تاخیر و در حوالی هفته‌های ۲۰ تا ۲۲ ام چنین تجربه‌ای داشته باشند.
بنابراین، اگرچه اولین حرکات جنین از هفته ۷ ام بارداری آغاز می‌شوند اما برای مادر قابل تشخیص نیستند. زمانی مادر انواع حرکت جنین را احساس می‌کند که سه ماهه اول به پایان رسیده باشد.

متخصص زنان بجنورد | هر آنچه که باید درباره انواع حرکات جنین بدانید ! .

معمولا حرکات جنین در سه ماهه دوم کمی غیر قابل پیش‌بینی هستند.

همانطورکه نوزاد بزرگتر می‌شود، شدت حرکات او نیز بیشتر شده و مادر می‌تواند متوجه حرکات کششی و مشت و لگد زدن جنین شود. به‌ همین‌دلیل:

در ۲۰ تا ۳۶ هفتگی انواع حرکتها ضعیف، قوی و چرخشی جنین قابل تشخیص هستند . چراکه نوزاد دیگر می‌تواند تمام مفاصل و ستون فقرات خود را حرکت ‌دهد.

در ۲۸ هفتگی معمولا نوزاد در اثر احساس یک صدای بلند می‌تواند به‌صورت ناگهانی دست و پای خود را به سمت قفسه سینه آورده و بدن خود را جمع کند.
در سه ماهه سوم، نوزاد حرکاتی مانند دوچرخه‌سواری برای وارونه شدن نشان می‌دهد. زیرا باید برای زایمان طبیعی آماده شود.
قابل ذکر است که الگوی حرکات جنین در طی ۲۴ ساعت تغییر می‌کند. معمولا حرکات ضعیف به‌تدریج کاهش می‌یابند و حرکات قوی و چرخشی مدام تکرار می‌شوند.

اصولا با نزدیک شدن به زمان زایمان، به‌دلیل بزرگ‌تر شدن کودک و کاهش فضای رحم، حرکات قوی و چرخشی اندکی محدود می‌شوند و حرکات ضعیف افزایش می‌یابند. هرگونه تغییر در این روند طبیعی، باعث بروز حرکات غیرعادی جنین می‌شود.

از نظر نوع حرکات، تفاوتی در حرکت جنین پسر یا حرکت جنین دختر مشاهده نمی‌شود. فقط اینکه ممکن است جنین پسر حرکات شبانه بیشتری داشته باشد.

 

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد