تزریق واکسن آنفلوآنزا در بارداری | متخصص زنان بجنورد

تزریق واکسن آنفلوآنزا در بارداری

علت تزریق واکسن آنفلوآنزا در بارداری چیست؟

در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن خانم باردار ضعیف‌تر شده و احتمال ابتلا به انواع بیماری‌ها افزایش می‌یابد. مرکز کنترل بیماری‌ها در ایالات متحده، توصیه می‌کند که خانم‌های باردار باید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند. چرا که ابتلا به آنفلوآنزا خطر بروز عوارض جدی در این دوران را افزایش می‌دهد. به خصوص به مادران دارای بیماری‌های مزمن،دیابت، آسم، بیماری قلبی و عفونت اچ‌آی‌وی توصیه شده است.

به طور کلی، یکی از راه‌های جلوگیری از ابتلا به این بیماری شستن مداوم دست‌ها و دوری از افراد مبتلا می‌باشد. هر چند این مرکز واکسیناسیون را بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا در برابر بیماری آنفلوآنزا می‌داند.

هم‌چنین تزریق واکسن آنفلوآنزا برای نوزاد نیز مفید می‌باشد. چرا که آنتی‌بادی‌های تولید شده می‌توانند وارد بدن نوزاد شده و نوزاد را چند ماه بعد از تولد، از ابتلای به آنفلوآنزا محافظت کنند. در واقع تزریق واکسن به دلیل این که در نوزادان زیر 6 ماه نسبت به این بیماری آسیب‌پذیر می‌باشند، ضروری است.

 |دکتر آرزو سعیدی –  متخصص زنان بجنورد |

تزریق واکسن آنفلوآنزا در بارداری | متخصص زنان بجنورد

آیا واکسن آنفلوآنزا برای مادران باردار بی‌خطر می‌باشد؟

با توجه به گزارش مرکز کنترل بیماری‌ها و سایر سازمان‌های بهداشتی آمریکا، تزریق واکسن آنفلوآنزا در دوران بارداری برای مادر باردار خطری را به دنبال ندارد و تزریق آن برای خانم‌های باردار و رشد جنین در تمام مراحل بارداری (از جمله سه‌ماهه‌ی اول) بی‌خطر و مؤثر می‌باشد.

آیا تزریق واکسن آنفلوآنزا خطر ابتلا به آن را برای مادر یا جنین به دنبال دارد؟

تزریق واکسن آنفلوآنزا خطر ابتلا به آنفلوآنزا برای مادر یا جنین به دنبال ندارد. چرا که واکسن آنفلوآنزا فاقد ویروس زنده می‌باشد.

واکسن آنفلوآنزا، واکسن غیرفعالی است که شامل قطعاتی از ویروس آنفلوآنزای کشته شده است. از آن جا که ویروس آنفلوآنزا کشته شده است، مادر و جنین را آلوده نمی‌کند و به علت این که منجر به تولید آنتی‌بادی بر علیه آن می‌شود موجب محافظت فرد می‌گردد.

آیا استفاده از اسپری بینی واکسن آنفلوآنزا برای خانم‌های باردار بی‌خطر می‌باشد؟

استفاده از اسپری بینیِ واکسن آنفلوآنزا برای مادران باردار توصیه نمی‌شود. واکسن اسپری بینی نمی‌تواند منجر به بروز آنفلوآنزا شود، اما دارای ویروس آنفلوآنزای ضعیف زنده می‌باشد و استفاده آن فقط برای افراد سالم سنین 2 تا 49 سالگی که باردار نمی‌باشند توصیه می‌شود.

آیا تزریق واکسن آنفلوآنزا در سه‌ماهه‌ی اول بارداری خطری را به دنبال ندارد؟

تزریق واکسن آنفلوآنزا در سه‌ماهه‌ی اول بارداری مشکلی را ایجاد نمی‌کند. تزریق در سه‌ماهه‌ی اول، دوم و یا سوم بارداری می‌تواند صورت بگیرد.

آیا واکسن آنفلوآنزا حاوی جیوه می‌باشد؟

برخی از واکسن‌های آنفلوآنزا حاوی ماده نگه‌دارنده می‌باشند و بعضی دیگر این ماده را ندارند. ماده‌ی نگه‌دارنده در برخی از واکسن استفاده می‌شود که حاوی مقادیر بسیار ناچیزی از جیوه می‌باشد. (واکسن تزریقی برای کودکان و واکسن تزریقی آنفلوآنزا فاقد آن می‌باشد. از سال 1999، تولیدکنندگان دارو تولید واکسن حاوی مواد نگه‌دارنده را برای کودکان متوقف کرده‌اند)

| برای ورود به صفحه اینستاگرام دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد کلیک کنید. |

عوارض جانبی احتمالی واکسن آنفلوآنزا چیست؟

شایع‌ترین عوارض جانبی تزریق واکسن آنفلوآنزا شامل درد، قرمزی، حساسیت به لمس و یا تورم در محل تزریق می‌باشد. برخی از افراد سردرد، درد عضلانی، تب، تهوع و غش را نیز تجربه می‌کنند. معمولاً اگر عوارض جانبی وجود داشته باشد به محض تزریق واکسن آنفلوآنزا بروز می‌کنند و تا یک یا دو روز طول می‌کشند.

واکنش‌های آلرژیک شدید این واکسن‌ها بسیار نادر می‌باشند، اما مشاهده می‌شوند. قبل از تزریق واکسن آنفلوآنزا حتماً با پزشک معالج خود مشورت کنید تا از عدم هرگونه آلرژی شدید به این واکسن مطلع شوید.


بیشتر بخوانیم:

پارگی رحم هنگام زایمان

حاملگی مولار چیست ؟

علل ریزش مو در زنان شیرده

زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس

واکسن‌های خطرناک در دوران بارداری

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد