چه عواملی منجر به زایمان سزارین میشه؟
دلایل زیادی وجود داره که ممکنه پزشک شما به جای زایمان طبیعی، دستور به زایمان سزارین بده. بعضی از سزارین ها به خاطر مشکلات اورژانسی یا بیماریها است، بعضی از اونها برای پیشگیری از وقوع مشکله و بعضی هم به صورت انتخابیه.( زایمان طبیعی)
بسته شدن کامل یا قسمتی از دهانه رحم توسط جفت
یک نفر از هر 200 زن باردار این اتفاق رو در سه ماهه سوم بارداری، تجربه میکنه. درمان این مشکل شامل استراحت و بررسی های مکرره. معمولا اگه رخ دادن این مورد در رحم مادر اثبات بشه، عمل سزارین ضروری میشه. اما اگه به صورت جزئی تشخیص داده بشه، زایمان طبیعی هم شاید ممکن باشه.
جدا شدن ناگهانی جفت جنین از رحم
این اتفاق معمولا در سه ماهه سوم بارداری میفته. حدود یک درصد از زنان باردار این اتفاق رو تجربه میکنن. مادر از محل جدا شدن دچار خونریزی میشه و احساس درد در ناحیه رحم خودش میکنه. این جدا شدن باعث اختلال در رسیدن اکسیژن به نوزاد میشه و با توجه به میزان شدید بودن این اتفاق، ممکنه عمل سزارین انجام بشه.
پاره شدن رحم
به صورت تقریبی در یکی از هر 1500 مورد بارداری، رحم مادر در هنگام زایمان یا در طول بارداری پاره میشه. پاره شدن رحم مادر میتونه منجر به خونریزی در بدن مادر بشه و در اکسیژن رسانی به نوزاد ایجاد اختلال کنه. این اتفاق موجب به عمل سزارین فوری میشه.
از پا بیرون آمدن کودک
اغلب وقتی که وضعیت نوزاد در رحم طوری باشه که بخواد از پا به دنیا بیاد، تنها راه زایمان سزارینه. اگرچه که سزارین طبیعی هم تحت شرایط خاص قابل انجامه. با این حال اگر نوزاد تحت فشار باشه یا بند نافش افتاده باشه، زایمان سزارین ضروریه. همچنین اگه نوزاد هنوز به سن تولد نرسیده باشه (زایمانزودرس)، ممکنه که سزارین صورت بگیره.
پرولاپس بند ناف
این وضعیت اغلب برای مادران اتفاق نمیفته، اما زمانی که رخ بده، زایمان سزارین ضروری میشه. پرولاپس بند ناف به این معنیه که بند ناف قبل از به دنیا اومدن بچه از رحم خارج بشه و از اندام زنانه بیرون بزنه. وقتی که رحم منقبض بشه به بند ناف فشار وارد میشه و جریان خون به سمت نوزاد رو از بین میبره.
تحت فشار بودن جنین
مرسوم ترین دلیل این اتفاق کم بودن مقدار اکسیژنی است که به بدن جنین وارد میشه. اگه با معاینه کردن نوزاد درون شکم مشخص بشه که اکسیژن به مقدار مناسب در دسترس نوزاد نیست، زایمان سزارین به صورت اورژانسی انجام خواد شد.
پیش نرفتن زایمان طبیعی
این مورد زمانی اتفاق میفته که دهانه رحم به اندازه کافی باز نشه و زایمان طبیعی به کندی پیش بره یا کلا متوقف بشه و یا نوزاد در وضعیت مناسبزایمان نباشه. این موضوع زمانی مشخص میشه که مادر در فاز دوم زایمان طبیعی باشه (باز شدن دهانه رحم بیش از 5 سانتی متر)، چون که فاز اولزایمان طبیعی (کمتر از 5 سانتی متر) بخودی خودش آهسته هست.
تجربه زایمان سزارین در بارداری قبلی
معمولا نود درصد از زنانی که قبلا زایمان سزارین رو تجربه کردن داوطلب زایمان طبیعی در بارداری بعدی خودشون هستن. بزرگترین خطری که این دسته از زنان رو تهدید میکنه پاره شدگی رحم هست که در 1.5 درصد از این زنان رخ میده. با این حال برای داشتن زایمان طبیعی بعد از سزارین، باید شرایطی رو برآورده کنین.
بیماری های ویروسی و تاول زای فعال اندام تناسلی
اگه مادر دچار این نوع از بیماریها شده باشه، ممکنه که برای جلوگیری از آلوده شدن نوزاد به ویروس در هنگام به دنیا اومدن، زایمان سزارین صورت بگیره.
دیابت
اگه مادر دچار دیابت بارداری بشه و یا از قبل مبتلا به دیابت باشه، ممکنه که نوزادش اندازه بزرگی داشته باشه و یا دچار عوارض دیگه بشه. این موضوع احتمال زایمان سزارین رو بیشتر میکنه.
نقایص مادرزادی
اگه با بررسی نوزادی مشخص بشه که دچار نقص مادرزادیه، امکان داره که برای پیشگیری از هرگونه عوارضی حین زایمان، عمل سزارین صورت بگیره.
چند قلو زائیدن
دوقلوها رو بسته به موقعیت اونها درون شکم میشه به صورت طبیعی به دنیا آورد. سه قلوها و بیشتر شانس کمتری برای زایمان طبیعی دارن.