متخصص زنان بجنورد | بهداشت دوران قاعدگی و مراقبت های لازم برای این دوران

بهداشت دوران قاعدگی و مراقبت های لازم برای این دوران

بهداشت دوران قاعدگی

یکی از مواردی که بانوان و دختران در سنین بلوغ باید به آن آگاهی داشته باشند ، بهداشت دوران قاعدگی است. همانطور که می دانید بلوغ و شروع پریود یکی از دوران های مهم زندگی زنان می باشد که از همان ابتدا توجه و مراقبت خاصی را می طلبد. متاسفانه هنوز باورهای نادرستی در این زمینه وجود دارد که باعث عدم رعایت بهداشت و ابتلا به عفونت در دوران پریود می شود . بنابراین مراقبت و رعایت مسایلی که در این مقاله به آن اشاره میکنیم بسیار اهمیت دارد. مشاوره با متخصص زنان با تجربه در زمینه بیماریهای زنان و رعایت مسایل بهداشتی نیز به آگاهی و سلامت شما کمک شایانی میکند.


همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :


متخصص زنان بجنورد | 
 سندرم پیش از قاعدگی ( pms) | متخصص زنان بجنورد

بهداشت دوران قاعدگی

بطور معمول در هر ماه حدود یک هفته پریود هستید و باید بدانید که در طول این دوره چه مواردی را باید رعایت کنید تا از سلامت جسمی و حتی روحی برخوردار شوید. علاوه بر آن بسیاری خانم ها دوره قبل از پریود نیز دچار یکسری علایم جسمی و روحی می شوند که به آن دوره PMS گفته می شود و در این افراد ، مراقبت ها باید از دوره قبل از پریود شروع شود .

بهداشت و مراقبت های دوران قاعدگی یکی از موارد مهم است که مادران باید به دختران خود نیز آموزش دهند . نکات مهم در مراقبت دوران قاعدگی شامل موارد زیر می باشد:

1- استفاده از نوار بهداشتی مناسب

صرف نظر از اینکه از چه نوع و مدلی از نوار یا پد بهداشتی استفاده می کنید نکته مهم تعویض به موقع آن است. البته زمان تعویض نوار بهداشتی بستگی به میزان خونریزی دارد ولیکن در میزان متوسط خونریزی ، هر6-4 ساعت یکبار باید نوار بهداشتی را تعویض و به روش مناسب آن را دور انداخت. در مواردی که از کاپ قاعدگی یا تامپون استفاده می کنید نیز رعایت همین موارد برای پیشگیری از انواع عفونت زنان الزامی است.

بهترین نوار بهداشتی لزوما مارک یا برند خاصی نیست.و هر خانمی تجربه خود را دارد. اما بطور کلی توصیه می شود از انواعی که باعث ایجاد حساسیت و قرمزی ناحیه تناسلی می شوند خودداری کنید ، هر چند برند معروفی باشد.

2- پوشیدن لباس زیر مناسب

لباس زیر دوران پریود باید تمیز، نخی و چسبان و ترجیحا رنگ روشن باشد . باز هم نکته مهم ، تعویض به موقع آن است.

3- بهداشت ناحیه تناسلی

مهمترین نکته ، بهداشت ناحیه تناسلی است. هنوز هم بعضی خانم ها بر این باور است که در دوران پریود نباید از آب استفاده کرد و از شستشوی ناحیه تناسلی با آب اجتناب می کنند. در صورتی که شستشوی ناحیه تناسلی با آب ولرم و البته خشک کردن با استفاده از دستمال توالت در این دوران اکیدا توصیه می شود.

4- استحمام در دوران پریود

حمام کردن روزانه در دوران قاعدگی ، علاوه بر حفظ بهداشت ناحیه تناسلی و سلامت بدن ، باعث حس طراوت و شادابی شده و برای رفع کسالت این دوران بسیار مؤثر است. نکته مهم اینکه چون در دوران قاعدگی دهانه رحم باز و مستعد عفونت است بهتراست استحمام کوتاه مدت و ترجیحا ایستاده بوده و از نشستن کف حمام باید خودداری شود.

5- استفاده از ژل بهداشتی

استفاده از ژل بهداشتی و مواد شوینده مناسب که باعث تغییر PH واژن نشود در این دوره بلا مانع است.

متخصص زنان بجنورد | برای کاهش درد پریود چه باید کرد ؟

6- عدم برقراری رابطه جنسی

سؤال مهمی که تقریبا همه مراجعین می پرسند این است : آیا رابطه جنسی در دوران قاعدگی مجاز است ؟

همانطور که اشاره شد دهانه رحم دراین دوران باز و حساس به انواع عفونت ها می باشد. بنابراین رابطه جنسی در دوران قاعدگی اکیدا ممنوع می باشد. از طرفی حرکات انقباضی رحم در رابطه جنسی ، ممکن است باعث برگشت خون قاعدگی به سمت لگن شده و زمینه ساز عفونت لگن ، دردهای لگنی ، دیس منوره و احتمال اندومتریوز می گردد. همچنین برقراری رابطه زناشویی در این دوران با درد هنگام مقاربت همراه است.

7- مصرف مکمل آهن در دوران پریود

تصور غلط دیگری که وجود دارد این است که مصرف آهن در دوران پریود باعث افزایش خونریزی می شود . در مقالات علمی این موضوع اثبات نشده و با توجه به لزوم جبران کم خونی ، مصرف اهن در دوران قاعدگی بلا مانع است. همچنین مصرف سایر مکمل ها مانند مولتی ویتامین نیز توصیه می شود.

8- تغذیه صحیح و خواب کافی

داشتن تغذیه مناسب و خواب کافی به تحمل ملالت و کسالت این دوران و گذراندن دوران قاعدگی با آرامش و سلامتی کمک شایانی می کند . سعی کنید از انواع سبزیجات و ویتامین ها استفاده کنید . مواد غذایی محرک حاوی مواد نگهدارنده و ادویه و نیز فست فود و غذاهای چرب کمتر استفاده کنید.

9- ورزش در دوران پریود

انجام حرکات ورزشی سنگین در دوران قاعدگی اصلا توصیه نمی شود. شنا نیز از جمله ورزش هایی است که تا اتمام کامل دوران پریود باید از آن پرهیز کنید . ورزشهای سبک مانند یوگا و پیاده روی در این دوران مانعی ندارند.

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد