اگر کاندوم حین رابطه در رحم جا بماند باید چه کنیم؟
گیر کردن کاندوم در رحم | در پاسخ به سوال آیا ممکن است کاندوم در واژن بماند؟ میتوان گفت بله. به گفته پزشکان، اگر مردی قدرت نعوظ خود را درحالیکه آلت تناسلی او در داخل واژن قرار دارد از دست بدهد، کاندوم ممکن است لیز بخورد، تا شود و در داخل واژن یا رحم خانم گیر کند. گاهی نیز جا ماندن کاندوم در واژن در اثر مناسب نبودن سایز آن برای آلت تناسلی مرد رخ میدهد. در واقع بهدلیل سایز بزرگ یا خیلی کوچک، کاندوم بعد از انزال در دیواره واژن گیر کرده و خارج نمیشود.
در مورد عوارض جا ماندن کاندوم و شی خارجی در واژن میتوان گفت که معمولا این مسئله در صورت بیتوجهی و عدم تلاش برای خارج کردن کاندوم، باعث بروز مشکلاتی مانند افزایش خروج ترشحات از واژن، خارش، سوزش یا حتی عفونت میشود. با توجه اینکه معمولا زوجین از کاندوم بهعنوان یک وسیله برای پیشگیری از بارداری یا ابتلا به بیماریهای مقاربتی مانند ایدز استفاده میکنند، جا ماندن کاندوم در واژن یا رحم میتواند معادل با بارداری ناخواسته با انتقال عفونت مقاربتی به خانم باشد.
مطمئنا اگر تلاشهای شما و همسرتان برای خارج کردن کاندوم از واژن موثر واقع نشد، باید به بیمارستان مراجعه کنید. در ادامه این مطلب به جزئیات بیشتری از این مشکل اشاره خواهیم کرد.
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :
- تمام اطلاعاتی که باید درباره سرطان تخمدان بدانیم :
- متخصص زنان بجنورد دکتر آرزو سعیدی
- تولد 4 سالگی علی آقا عزیزمون
- نکاتی پیرامون عملکرد قرص LD در زنان
- دیدار خوب با خانم عبدل آبادی
برای خارج کردن کاندوم گیر کرده در واژن چه باید کرد؟
از آنجاییکه واژن یک نقطه توقف به نام دهانه رحم دارد، بهندرت اتفاق میافتد که کاندوم وارد رحم شود. از طرفی، کانال واژن ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر طول دارد و معمولا در صورت جا ماندن کاندوم در واژن امکان دسترسی به آن توسط خودتان فراهم است.
به همین دلیل، اگر کاندوم جا بماند برای درآوردن آن بهتر است در حالیکه زیر دوش هستید یا دراز کشیدهاید، چند نفس عمیق بکشید و آرام شوید و سپس با انگشت تمیز سعی کنید آن را خارج کنید. میتوانید روی کمک همسرتان نیز حساب باز کنید. حتما باید از قبل دستان خودتان را بشویید و ناخن بلند نداشته باشید. بهتر است قبل از وارد کردن انگشت، آن را به ماده روانکننده یا لوبریکانت آغشته کنید تا راحتتر بتواند بلغزد و به کاندوم برسد.
هرگز اجسام تیز و خطرناکی مانند موچین، فر مژه یا قیچی را وارد واژن نکنید، زیرا خطر خراشیدن یا آسیب رساندن به پوست ظریف دیواره واژن وجود دارد. از نظر پزشکان اگر کاندوم داخل بماند، بهترین موقعیت بدن برای خارج کردن آن دقیقا همان موقعیتی است که خانم طبق عادت برای قرار دادن تامپون یا فنجان قاعدگی استفاده میکند.
اگر کاندوم در رحم بماند واقعا موقعیت استرسزایی است. وقتی استرس دارید، عضلات کف لگن شما منقبض میشوند و کانال واژن شما را سفتتر میکنند. این مسئله ممکن است روند نفوذ به واژن را ناخوشایند یا غیر ممکن کند. پس آرامش خود را حفظ کنید.
اگر موفق به خارج کردن کاندوم شدید، حتما بهخوبی آن را بررسی کنید تا تکهای از آن داخل کانال واژن باقی نمانده باشد. در صورتیکه بعد از ۲ ساعت با تلاش مدام موفق به درآوردن کاندوم از واژن نشدید، حتما به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.
راهکارهایی که پزشک برای رفع مشکل جا ماندن کاندوم در واژن ارائه میدهد :
پزشک معمولا یک قطعه پزشکی به نام اسپکولوم را در واژن قرار میدهد تا بتواند دیوارههای آن را از یکدیگر باز کند. سپس به کمک یک ابزار مخصوص و ایمن برای خارج کردن کاندوم اقدام میکند. البته در صورتیکه کاندوم وارد رحم شده باشد، روند کار پیچیدهتر میشود و حتی نیاز به انجام سونوگرافی خواهد بود. مواردی از جا ماندن کاندوم در واژن بعد از سونوگرافی واژینال نیز مشاهده شده است.
آنچه باید بلافاصله بعد از خارج کردن کاندوم در منزل انجام دهید :
مطمئنا اگر پزشک این کار را برای شما انجام داده باشد، نکات بعدی مانند راهکارهای اورژانسی برای جلوگیری از بارداری و ابتلا به بیماریهای مقاربتی را یادآوری خواهد کرد. اما اگر در آوردن کاندوم از واژن در منزل انجام شود، باید از دستورالعمل زیر آگاه باشید. با توجه به اینکه فقط ۲۴ تا ۷۲ ساعت زمان دارید!
در صورت نیاز از روشهای اورژانسی استفاده کنید .
مطمئنا با جا ماندن کاندوم در واژن، اسپرمهای موجود در مایع منی نیز آماده حرکت به سوی لوله فالوپ و تشکیل تخم هستند.
پس اگر قصد باردار شدن را ندارید، باید در عرض ۷۲ ساعت برای خوردن قرصهای اورژانسی اقدام کنید. در صورت عدم دسترسی میتوانید از دو عدد قرص HD یا چهار عدد قرص LD در لحظات ابتدایی و دوباره برای ۱۲ ساعت بعد استفاده کنید. این قرصها با اختلال در روند تخمکگذاری تا ۹۵ درصد مانع از تشکیل تخم میشوند.
اگر امکان مصرف قرصهای ضد بارداری یا اورژانسی را ندارید، به پزشک مراجعه کنید تا با قرار دادن یک IUD مسی بتوانید اسپرمها و تخمکهای احتمالی را نابود کنید. این کار باید در عرض ۵ روز پس از جا ماندن کاندوم در واژن یا رحم انجام شود.
به دنبال پیشگیری از ابتلا به عفونتهای مقاربتی باشید .
اگر شریک زندگی شما ناقل ویروس HIV باشد، احتمالاً زمانیکه کاندوم حاوی مایع منی در واژن گیر میکند، شما نیز در معرض ویروس قرار میگیرید. خوشبختانه اگر ظرف ۷۲ ساعت به پزشک متخصص مراجعه کنید، با مصرف داروهایی میتوانید از ابتلا به این ویروس جلوگیری کنید.
اگر شریک زندگی شما در حال حاضر یک بیماری مقاربتی باکتریایی دارد که هنوز درمان نشده است، میتوانید با مصرف دوز پیشگیریکننده از آنتیبیوتیکها تحت نظر پزشک درمان شوید. این مسئله میتواند از انتقال بیماریهای کلامیدیا، سوزاک یا سیفلیس به شما جلوگیری کند.
اگر شریک زندگی شما تبخال جنسی دارد، پزشک ممکن است علاوهبر تزریق واکسن روی مصرف آسیکلوویر والاسیکلوویر تاکید کند. این داروها ممکن است از انتقال عفونت تبخال جلوگیری نکنند، اما میتوانند از شیوع آن جلوگیری کنند.
برای غربالگری بیماریهای مقاربتی اقدام کنید .
حتی اگر شریک جنسی شما سالم باشد، باید آزمایش بدهید. معمولا زمان بین انتقال عفونت و ظاهر شدن نشانههای آن در غربالگری کمی متفاوت است. بهتر است حدود ۱ تا ۲ هفته پس از جا ماندن کاندوم در واژن برای انجام آزمایشات اقدام کنید. اگر خیلی زودتر از این بازه زمانی آزمایش بدهید، ممکن است نتایج منفی یا مثبت کاذب دریافت کنید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
بهتر است برای بیرون آوردن ایمن و سریعتر کاندوم، پیشگیری از بارداری یا خطر بروز عفونتهای مقاربتی در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.