متخصص زنان بجنورد | پیشگیری و درمان سرطان دهانه رحم

پیشگیری و درمان سرطان دهانه رحم

درمان سرطان دهانه رحم

نوع درمان سرطان دهانه رحم به میزان انتشار آن بستگی دارد. هدف از جراحی برداشتن هرچه بیشتر سرطان است. گاهی اوقات پزشک می تواند فقط ناحیه گردنی رحم را که شامل سلولهای سرطانی است را جراحی کند. برای سرطانی که شیوع بیشتری دارد، جراحی ممکن است شامل برداشتن دهانه رحم و سایر اندام های لگن باشد.

بیوپسی مخروطی

برای سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه، می توان بیوپسی مخروطی با حاشیه های وسیع را انجام داد. این یک جراحی برای حفظ باروری است. بیوپسی مخروطی برای شرایطی که تومور بزرگ یا عمیقا تهاجمی باشد یا در رگهای خونی کوچک یا فضاهای لنفاوی دیده شود (حمله فضای لنفوواسکولار)، درمان مناسبی نیست.

تراکلکتومی

این جراحی است که باروری را حفظ می کند، دهانه رحم، واژن فوقانی و بافت اطراف آن را از بین می برد. تراکلکتومی یک روش درمانی مناسب برای بیماری در مراحل اولیه است که با بیوپسی مخروطی قابل درمان نیست. به طور کلی تراکلکتومی برای سرطان در مراحل اولیه مناسب است. نمونه برداری از گره های لنفاوی منطقه ای (غدد لنفاوی لگن و / یا پارائورت) می تواند همزمان انجام شود.

جراحی هیسترکتومی

برای مراحل اولیه سرطان دهانه رحم، هیسترکتومی رادیکال اصلاح شده با نمونه برداری از غدد لنفاوی (غدد لنفاوی لگن و / یا پارائورت) روش جراحی ترجیحی است. این متداول ترین روش برای درمان سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه است. در طی این جراحی، رحم و 2 سانتی متر فوقانی واژن خارج شده و از غدد لنفاوی موضعی نمونه برداری می شود. پس از برداشتن رحم، زن دیگر قادر به باردار شدن نیست. انواع مختلفی از هیسترکتومی وجود دارد که ممکن است در این شرایط انجام شود. انتخاب روش به میزان انتشار سرطان بستگی دارد.

پرتو درمانی

پرتودرمانی ممکن است پس از جراحی یا به جای جراحی انجام شود و بیشتر برای مراحل اولیه بیماری کاربرد دارد.

شیمی درمانی

در بیشتر موارد، شیمی درمانی ممکن است به عنوان درمان مکمل، معمولاً همراه با پرتودرمانی استفاده شود. شیمی درمانی اغلب برای بهبود نتایج در مقایسه با پرتودرمانی انجام می شود، زیرا ممکن است شانس موفقیت آمیز بودن درمان را بهبود بخشد و احتمال بازگشت تومور به جای دیگر بدن را کاهش دهد. این دارو معمولاً با گذشت زمان تجویز می شود.

شانس زنده ماندن بیمار در سرطان دهانه رحم چقدر است؟

برای این بیماری که در مراحل اولیه تشخیص داده شده است، زمانی که هنوز به دهانه رحم محدود می شود، میزان شانس زنده مانند بیمار تا پنج سال بعد از تشخیص 92 درصد است.

پس از انتشار سرطان در ناحیه لگن، میزان شانس زنده مانند پنج ساله به 56 درصد کاهش می یابد. اگر سرطان به نقاط دوردست بدن انتشار یابد، این شانس فقط 17 درصد است . این در حالی است که تشخیص بیماری در مراحل اولیه بسیار مهم بوده و سرطان در مراحل اولیه قابل درمان است. بر همین اساس آزمایشات غربالگری برای بهبود شانس زنده ماندن زنان مبتلا به این بیماری بسیار مهم است.

چگونه از سرطان دهانه رحم پیشگیری کنیم؟

یکی از ساده ترین راه ها برای جلوگیری از این بیماری غربالگری منظم با آزمایش پاپ اسمیر و یا آزمایش hrHPV است. غربالگری سلول های پیش سرطانی را تشخیص می دهد، بنابراین قبل از تبدیل شدن آنها به سرطان می توان آنها را درمان کرد.

عفونت HPV علت اصلی اکثر این بیماری است. با واکسن های Gardasil و Cervarix می توان از بروز این عفونت پیشگیری کرد. واکسیناسیون قبل از اینکه شخص از نظر جنسی فعال شود، بیشترین تأثیر را دارد. هم دختران و هم پسران می توانند علیه HPV واکسینه شوند. برای کاهش خطر HPV و سرطان دهانه رحم همیشه هنگام داشتن رابطه جنسی واژینال، دهانی یا مقعدی از کاندوم یا روش مانع دیگر استفاده کنید.

متخصص زنان بجنورد | پیشگیری و درمان سرطان دهانه رحم

سرطان دهانه رحم و بارداری چه ارتباطی دارند؟

سرطان دهانه رحم در دوران بارداری به ندرت تشخیص داده می شود. درمان سرطان در دوران بارداری می تواند پیچیده باشد. پزشک می تواند به بیمار کمک کند تا در مورد درمان سرطان و مدت زمان بارداری خود تصمیم بگیرد.

اگر سرطان در مرحله اولیه باشد، ممکن است پزشک درمان سرطان را تا زمان زایمان به تعویق بیندازد. اما در موارد سرطان پیشرفته تر که به هیسترکتومی یا پرتودرمانی نیاز داشته باشد، والدین باید در مورد ادامه بارداری تصمیم بگیرند.

 


دکترآرزوسعیدی

جراح و متخصص بیماری های زنان

متخصص زنان بجنورد

جهت مشاهده پیج اینستاگرام متخصص زنان بجنورد کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

آی یو دی چیست ؟

حاملگی مولار چیست ؟

علل ریزش مو در زنان شیرده

رانندگی در بارداری

کهیر بعد از زایمان و علت آن

سرطان دهانه رحم چیست | علل و علائم

تشخیص سرطان دهانه رحم

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد