متخصص زنان بجنورد | پریودی نامنظم چیست

پریودی نامنظم چیست؟ | علل و علائم

به چه پریودی نامنظم می گویند؟

طول طبیعی چرخه قاعدگی زن 28 روز است، اما این عدد بین افراد مختلف متفاوت است. پریودی نامنظم زمانی است که طول مدت چرخه بیش از 35 روز باشد. پریودی یا قاعدگی بخشی از چرخه قاعدگی است که در آن اندومتری، که پوشش رحم است، ریخته می شود. این مسئله به عنوان خونریزی رحم است که از طریق واژن خارج می شود.

پریودی معمولا در دوران بلوغ بین 10 تا 16 سال شروع می شود و تا زمان یائسگی، 45 تا 55 سال ادامه دارد. اگر تغییر در روش پیشگیری از بارداری، عدم تعادل هورمون، تغییرات هورمونی در طول زمان یائسگی یا تمرینات استقامتی ایجاد شود، دوره های نامنظم رخ می دهد.

درمان پریودی های نامنظم در دوران بلوغ و دوران یائسگی معمولا ضروری نیست، اما اگر پریودی های نامنظم در طول سال های باروری اتفاق بیفتد، توصیه های پزشکی ممکن است ضروری باشد.

متخصص زنان بجنورد | پریودی نامنظم چیست؟ | علل و علائم

علائم پریودی نامنظم

چرخه قاعدگی حدود 28 روز طول می کشد، اما بسته به نوع فرد می تواند بین 24 تا 35 روز متفاوت باشد.
اکثر زنان هر ساله بین 11 تا 13 دوره پریودی دارند. خونریزی معمولا حدود 5 روز طول می کشد، اما این نیز می تواند از 2 تا 7 روز متفاوت باشد.
هنگامی که قاعدگی شروع می شود، می تواند تا 2 سال طول بکشد تا یک چرخه منظم ایجاد شود. پس از بلوغ، بیشتر قاعدگی زنان به طور منظم است. طول زمان بین هر دوره مشابه است.

با این حال، برای برخی از زنان، زمان بین دوره ها و میزان خونریزی به میزان قابل توجهی متفاوت است. اگر خانمی کمتر از 25 یا بیشتر از 35 روز در ماه قاعده نشود، می‌توان گفت قاعدگی نامنظمی دارد. به‌علاوه میزان خونریزی هم می‌تواند نشانه مهمی باشد. به این ترتیب اگر حجم خون خارج شده از رحم بسیار زیاد، قاعدگی بسیار دردناک یا خون خروجی از بدن به‌صورت لخته باشد در این صورت باید بررسی‌های بیشتری برای علت آن انجام شود. این به عنوان قاعدگی نامنظم شناخته می شود. اگر تغییرات در جریان خون وجود داشته باشد یا اگر لخته بیش از 2.5 سانتیمتر قطر داشته باشد، پریودی نامنظم است.

علت پریودی نامنظم چیست؟

تعدادی از عوامل باعث افزایش احتمال پریودی نامنظم می شود. بیشتر مربوط به تولید هورمون است. دو هورمون که قاعدگی را تحت تاثیر قرار می دهند، استروژن و پروژسترون هستند. این ها هورمون هایی هستند که چرخه را تنظیم می کنند.

 

تأثیرات هورمونی

– تغییرات چرخه زندگی که بر تعادل هورمونی تأثیر می گذارد شامل بلوغ، یائسگی، بارداری و زایمان و شیردهی است. در دوران بلوغ، بدن تغییرات زیادی می کند. چندین سال طول می کشد تا استروژن و پروژسترون به حالت تعادل برسند، و پریودی نامنظم در این زمان رایج است.- پیش از یائسگی، زنان اغلب پریودی های نامنظم دارند و میزان خونریزی متفاوت است. یائسگی زمانی اتفاق می افتد که 12 ماه از آخرین دوره قاعدگی زن گذشته است. پس از یائسگی، خانم دیگر پریود نمی شود. در دوران بارداری، قاعدگی متوقف می شود، و اکثر زنان در دوران شیردهی پریود نمی شوند.

– دستگاه داخل رحمی (IUD) ممکن است باعث خونریزی شدید شود، در حالی که قرص ضد بارداری می تواند بین دوره ها لکه بینی ایجاد کند. هنگامی که یک زن برای اولین بار از قرص ضد بارداری استفاده می کند، ممکن است خونریزی های کم داشته باشد که عموما کوتاه تر و سبک تر از دوره های طبیعی است. این ها معمولا بعد از چند ماه از بین می روند.

سایر تغییراتی که با دوره های نامنظم همراه است عبارتند از:

کاهش شدید وزن
افزایش شدید وزن
استرس عاطفی
اختلالات خوردن، مانند بی اشتهایی
ورزش استقامتی، به عنوان مثال، ماراتن.
تعدادی از اختلالات نیز مرتبط با قاعدگی های نامنظم است.

کدام بی‌نظمی‌ها مشکل محسوب نمی‌شود؟

اکثر خانم‌ها سیکل 28 روزه می‌گذرانند و 28روز یک‌بار عادت ماهانه می‌شوند؛ این یعنی اکثر خانم‌ها بین 11 تا 13 قاعدگی را در یک سال تجربه می‌کنند. البته بعضی خانم‌ها سیکل 24روزه دارند، حال آنکه سیکل عده‌ای دیگر 35روزه است. علت متفاوت بودن این سیکل در خانم‌های مختلف به ژنتیک و ویژگی‌های جسمی مربوط و طبیعی است. گاهی اوقات روند این سیکل به علل مختلفی به‌هم می‌خورد و نظم قاعدگی از بین می‌رود. البته در مواردی مثل ابتدای بلوغ و اولین دفعات عادت ماهانه و اوایل ورود به دوران یائسگی و آخرین دفعات عادت ماهانه، نامنظم شدن قاعدگی غیرقابل پیش‌بینی نیست.

بارداری و پریودی نامنظم

پریودی های نامنظم می تواند مشکل باروری را نشان دهند، اما این همیشگی نیست. تخمک گذاری ممکن است حتی زمانی که قاعدگی نامنظم است رخ دهد.

از مواردی که می توانید برای ردیابی تخمک گذاری انجام دهید عبارتند از:

هر پریودی را بر روی یک تقویم بنویسید و الگوها را بررسی کنید.
بررسی تغییرات در مخاط دهانه رحم. همانطور که تخمک گذاری نزدیک می شود، مخاط بیشتر، لغزنده تر، شفاف تر و کشنده تر خواهد بود.
هر روز درجه حرارت خود را بگیرید و آن را بنویسید. این اعداد نشان می دهد تخمک گذاری چه زمانی اتفاق می افتد.
هر کسی که در مورد قاعدگی نامنظم نگران است، باید به پزشک مراجعه کند.

 


دکترآرزوسعیدی

جراح و متخصص بیماری های زنان

متخصص زنان بجنورد

جهت مشاهده پیج اینستاگرام متخصص زنان بجنورد کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

آی یو دی چیست ؟

حاملگی مولار چیست ؟

علل ریزش مو در زنان شیرده

زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس

کهیر بعد از زایمان و علت آن

سرطان دهانه رحم چیست | علل و علائم

عوارض پریود شدید یا سنگین

فیبروم های رحم چیست و درمان آن

قرص ال دی برای جلوگیری از پریودی

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد