میومکتومی یا برداشتن فیبروم
میومکتومی یکی از جراحی های زنان است که در آن فیبروم های رحم برداشته می شود. فیبروم یا فیبروئیدهای رحم توده های شایع و غیرسرطانی هستند که در رحم و به خصوص در سنین باروری ایجاد می شوند. به بیان دیگر، فیبروم های رحمی تومورهای خوش خیمی در قسمت عضله صاف رحم هستند که بیشتر در سنین 25 تا 40 سالگی مشاهده می شوند.
در این جراحی برخلاف هیسترکتومی که در آن کل رحم برداشته می شود، تنها فیبروم هایی برداشته می شوند که باعث بروز مشکل در خانم ها می شوند، مشکلاتی مانند خونریزی های سنگین در دوران عادت ماهیانه و فشار لگنی.
نشانه های فیبروم رحمی چیست؟
بسیاری از خانم هایی که مبتلا به فیبروز رحمی هستند، هیچ گونه علائمی ندارند. اما این مشکل می تواند با علائم زیر خود را بروز دهد:
- قاعدگی های دردناک و شدید
- خونریزی های بین دو قاعدگی
- احساس فشار در نایه زیر شکم
- درد و سوزش در زمان مقاربت
- درد در ناحیه پایین کمر
- مشکل در باروری
خطرات عمل فیبروم میومکتومی
برداشتن فیبروم رحم اگر توسط یک متخصص زنان خوب انجام شود، عوارض و خطرات بسیار کمی دارد. به طور کلی ممکن است مشکلات زیر بعد از میومکتومی به وجود آید:
- از دست دادن خون زیاد: این مشکل به خصوص در زنانی بیشتر است که با مشکل کم خونی مواجهند. معمولاً متخصص زنان قبل از عمل، تجویزهایی را انجام می دهد تا تعداد سلول های خونی افزایش یابد. همچنین در طول عمل شیوه هایی را به کار می برد که مانع از خونریزی زیاد می شود.
- چسبندگی خارج از رحم: خارج کردن فیبروم ها از طریق شکاف رحم می تواند باعث بروز چسبندگی های خارج رحمی شود و گاهی نیز لوله های فالوپ و روده را درگیر کند. میومکتومی لاپاراسکوپی بهترین روش برای کاهش خطر بروز چسبندگی است.
- امکان بروز خطر برای بارداری و زایمان: زمانی که جراح برای خارج کردن فیبروم، شکافی روی دیواره رحم ایجاد می کند، برای زایمان طبیعی بعدی با مشکل موواجه می شود. به همین دلیل، متخصص زنان برای جلوگیری از پارگی رحم حین زایمان، از روش زایمان سزارین استفاده می کند. همچنین بعد از این جراحی و برای جلوگیری از بروز خطر، برای باردار شدن نیز باید تحت نظر یک متخصص زنان و زایمان خوب باشید.
- عفونت لگن: اگر جراحی به صورت ایمن و استریل انجام نشود یا معاینه دقیق بعد از عمل وجود نداشته باشد، احتمال بروز عفونت لگن وجود دارد.
بیشتر مطالعه کنید :