رانندگی در بارداری
رانندگی در بارداری و همچنین بلندکردن وسایل سنگین به خصوص در ماه های آخر حاملگی می تواند موجب نگرانی بیشتر خانم ها در دوران بارداری شود. به طور کلی باید انجام بسیاری از کارها مانند دوش گرفتن با آب خیلی گرم و بلند کردن اشیاء سنگین در دوران بارداری ممنوع شود. به همین علت، اغلب زنان نگران این هستند که آیا در دوران بارداری می توانند رانندگی کنند یا نه. بارداری به معنای محدود شدن در خانه نیست. حتی تا زمانی که نکات ایمنی مانند بستن کمربند رعایت شوند حاملگی هیچ منافاتی با رانندگی کردن ندارد.
بررسی ها نشان می دهد: زنان در سه ماهه دوم بارداری در مقایسه با زنانی که باردار نیستند 42٪ بیشتر در معرض تصادفات رانندگی جدی قرار دارند. این افزایش خطر فقط در سه ماهه دوم بارداری وجود دارد. در سه ماهه اول و سوم بارداری میزان خطر تصادفات به اندازه افراد عادی است. همچنین این افزایش خطر شامل زنان بارداری که به عنوان مسافر سوار اتومبیل هستند، نمی شود.
بررسی ها نشان می دهد که علت افزایش خطر تصادفات در سه ماهه دوم بارداری تغییرات هورمونی زیاد در بدن زنان باردار است. در سه ماهه دوم بارداری عوارضی مانند حواس پرتی، ضعف، خستگی و کم خوابی بیشتر می شود. این مساله باعث کاهش هوشیاری زنان باردار در هنگام رانندگی می شود. کاهش هوشیاری هم به نوبه خود احتمال خطر تصادف را بالا می برد.
اهمیت کمربند ایمنی در دوران بارداری
رانندگی یک فعالیت نسبتاً کم خطر در دوران بارداری محسوب می شود. زنان باردار در هنگام رانندگی باید با بستن کمربند ایمنی در برابر خطر تصادفات از خود محافظت کنند. اگر در هنگام رانندگی کمربند به درستی بسته شود. حتی در هنگام تصادفات جاده ای احتمال صدمه به جنین کاهش پیدا می کند.
زنان باردار برای راحت بودن استفاده از کمربند ایمنی در دوران بارداری باید اصول زیر را رعایت کنند:
بخش پایین کمربند باید زیر شکم و روی استخوان های لگن قرار بگیرد و بخش بالای کمربند از روی قفسه سینه بگذرد.
زنان باردار در مرحله ای از بارداری که شکم آنها بزرگ می شود باید در هنگام رانندگی فاصله صندلی راننده تا فرمان را بیشتر کنند. این فاصله باید طوری تنظیم شود که پاها به راحتی به پدال ها برسد.
زاویه فرمان باید به سمت بالا و دور از شکم تنظیم شود تا در صورت بروز تصادف کیسه هوا بر روی قفسه سینه باز شود.
زنان باردار باید همزمان از هر دو تسمه شانه ای و روپایی کمربند استفاده کنند. این کار باعث می شود که کمربند بر روی بدن کاملا محکم شده و از آسیب های احتمالی در حین تصادف پیشگیری کند.
در دوران بارداری بهتر است تا حد امکان از کمربندهای سه نقطه ای استفاده شود. این کمربندها دارای سه نقطه اتصال بدنه بوده و در صورت بروز تصادف امنیت بیشتری را برای زنان باردار ایجاد می کنند.
بستن کمربند شانه ای نباید طوری باشد که باعث وارد شدن فشار به گردن شود.
رانندگی کردن در هنگام شروع زایمان
زنان باردار باید از رانندگی کردن در فرا رسیدن موعد زایمان خودداری کنند. حتی خفیف ترین انقباضات می تواند باعث درد و خونریزی و یا پارگی کیسه آب شود. زنان بارداری که موعد زایمان آنها رسیده بهتر است. برای رفتن به بیمارستان در صندلی عقب ماشین بنشینند. اگر زنان باردار در خانه تنها بوده و موعد زایمانشان رسیده باشد، پیش از هر چیز باید آرامش خود را حفظ کرده و برای رسیدن به موقع به بیمارستان با اورژانس تماس گرفته و درخواست آمبولانس کنند.