گزینههای درمانی برای عدم تعادل هورمونی
درمان یک اختلال و عدم تعادل هورمونی ، به علت بروز آن بستگی دارد. گزینههای درمانی متداول عبارتند از:
۱. استروژن درمانی
اگر یائسه شدهاید و از علائم آزاردهندهای مانند گرگرفتگی رنج میبرید، پزشکتان ممکن است یک دُز پایین از هورمون استروژن را برای شما تجویز کند. حتما در مورد خطرات و مزایای استفاده از درمان جایگزینی هورمون با پزشکتان صحبت کنید.
۲. استروژن واژینال
اگر دچار خشکی واژن یا درد در حین رابطهی جنسی هستید، ممکن است لازم باشد استفاده از یک کرم، قرص یا حلقهی استروژن را امتحان کنید. این درمان موضعی از بسیاری از خطرات مرتبط با استروژن سیستمیک یا استروژنی که از طریق جریان خون به ارگان موردنظر میرسد، جلوگیری خواهد کرد.
۳. روشهای هورمونی جلوگیری از بارداری
اگر سعی دارید باردار شوید، روشهای هورمونی جلوگیری از بارداری میتوانند به تنظیم چرخههای قاعدگی شما کمک کنند.
انواع روشهای هورمونی پیشگیری از بارداری عبارتند از:
- قرص ضدبارداری؛
- چسب ضدبارداری؛
- آمپولهای ضدبارداری؛
- حلقهی واژینال؛
- دستگاه داخل رحمی آی یو دی (IUD).
این روش ممکن است به بهبود آکنه و کاهش موهای زائد روی صورت و بدن نیز کمک کند.
۴. داروهای آنتیآندروژن
آندروژنها، هورمونهای جنسی مردانه هستند که در هردو جنس مرد و زن وجود دارند. زنانی که سطوح آندروژن بالایی دارند، میتوانند از داروهایی استفاده کنند که جلوی اثرات آندروژنها مثل ریزش مو، رشد موی صورت، و آکنه را بگیرند.
بیشتر بخوانید :
عدم تعادل هورمون ها و نشانه های بروز اختلال هورمونی
بررسی و درمان ناهنجاری های هورمونی و جنسی
۵. متفورمین
متفورمین یک نوع داروی دیابت نوع دو است که میتواند به برخی از زنانی که علائم PCOS دارند، کمک کند. این دارو توسط سازمان غذا و داروی ایالاتمتحده (FDA) برای درمان PCOS تأیید نشده است اما ممکن است به کاهش سطوح آندروژن و تقویت تخمکگذاری کمک کند.
۶. تستوسترون تراپی
مکملهای تستوسترون میتوانند علائم تستوسترون پایین در مردان را کاهش بدهند و در نوجوانانی که دچار بلوغ تأخیری هستند، باعث آغاز دورهی بلوغ میشود. این دارو به شکل تزریقی، چسب و ژل موجود است.
۸. درمان هورمون تیروئید
در افراد مبتلا به هیپوتیروئیدیسم یا کمکاری تیروئید، هورمون تیروئید مصنوعی به نام لووتیروکسین (لووتیروئید، لووکسیل، سینتیروئید، یونیتروید) میتواند سطوح هورمون تیروئید را به حالت تعادل بازگرداند.
۹. فلیبنسیرین (Addyi)
این تنها داروی مورد تأیید FDA برای درمان میل جنسی کم در زنانی است که در حوالی دورهی یائسگیشان هستند. این دارو عوارض جانبی جدی دارد، بنابراین در مورد مصرف آن با پزشکتان مشورت کنید تا ببینید که آیا میتواند برای شما مناسب باشد یا نه.
۱۰. افلورنیتین (Vaniqa)
این یک کرم نسخهای است که بهطور خاص برای رشد بیشازحد موی صورت در زنان ساخته شده است. این دارو که بهصورت موضعی روی پوست استفاده میشود، به کُند کردن روند رشد موهای جدید کمک میکند اما موهای موجود را از بین نمیبرد.