حرکات اصلاحی برای تقویت عضلات کف لگن در زنان
تقویت عضلات کف لگن در زنان | عضلات لگن اهمیت زیادی در عملکرد صحیح اعضای داخل لگن مانند سیستم ادراری تناسلی ، دستگاه گوارش و عمل دفع و نیز زایمان دارند. ضعف و اختلال این عضلات باعث بی اختیاری ادرار و مدفوع و نیز مشکلات جنسی می شود. فیزیوتراپی لگن و تکنیک های آن اخیرا در درمان برخی بیماری ها و اختلالات لگن در خانم ها رواج پیدا کرده است.
فیزیوتراپی لگن بطور عمده جهت آسیب های لگنی ناشی از ورزش ، اصلاح سبک زندگی و کاهش علایم ناشی از ضعف عضلات کف لگن و نیز برطرف کردن گرفتگی عضلات کف لگن و یا اختلال عملکرد ارگانهای داخل لگن بکار می رود. در فیزیوتراپی از ترکیبی از ورزش ، گرما ، ورزش و حرکات اصلاحی و روشهای نوین که به آن اشاره خواهیم کرد استفاده می شود.
همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :
- شش ماه بعد از تولد سپهر دوست داشتنی
- نیلا خانم 7 ماه بعد از تولدش
- درمان سندرم تونل کارپال در بارداری
- متخصص زنان بجنورد دکتر آرزو سعیدی
- آشنایی با انواع نوار بهداشتی
- سارینا قشنگ دوست داشتنیمون بعد از تولد
- دیدار با همکاران گرامی به مناسبت روز پزشک
- تأثیر تهوع حاملگی بر سلامت جنین
کاربرد فیزیوتراپی لگن در زنان
هدف از فیزیوتراپی لگن ، بهبود عملکرد عضلات کف لگن و اعضای داخل لگن مانند مثانه و روده و نیز بهبود عملکرد جنسی و درد های لگنی مزمن که به سایر روشها پاسخ نداده اند می باشد. فیزیوتراپی در بهبود برخی مشکلات شایع زنان می تواند مؤثر باشد:
- بی اختیاری ادرار و مدفوع
- فوریت در دفع ادرار ( پر کاری عضله مثانه )
- احتباس ادرار
- درد موقع دفع ادرار و مدفوع
- افتادگی مثانه ( در موارد خفیف یا مواردی که مثلا به دلیل سن بالا یا بیماری های دیگر ، جراح زنان عمل سیستوسل را به صلاح نداند )
- درد حین رابطه جنسی
- واژینیسموس
- دیس منوره
- سندرم مثانه دردناک
- درد مزمن لگنی
- درد کمر و لگن ناشی از پوکی استخوان
- اندومتریوز لگن
- مشکلات کمر درد و درد لگن در دوران بارداری و بعد از زایمان
- کمک به آمادگی لگن جهت زایمان
تقویت عضلات کف لگن با فیزیوتراپی
در فیزیوتراپی لگن ابتدا عضلات ضعیف شناسایی شده و راهکارهای تقویت عضله کف لگن مشخص می شود. در ضمن به بیمار آموزش داده می شود تا ضمن مشارکت در تقویت عضله ، روی عملکرد این عضلات کنترل بیشتری داشته باشد. ماساژ، گرمای موضعی ، ورزشهای کف لگن ( مانند کگل و….) ، تکنیکهای ریلکسیشن و تمرکز بر تنفس، بیوفیدبک ، شاک ویوتراپی ، طب سوزنی و……از تکنیک های فیزیوتراپی برای درمان اختلالات کف لگن هستند که معمولا بصورت ترکیبی استفاده می شوند.
فیزیوتراپی لگن در بارداری
فییزیوتراپی لگن در دوران بارداری علاوه بر تقویت عضلات اصلی لگن برای زایمان فیزیولوژیک ، از بی اختیاری احتمالی بعد از زایمان نیز پیشگیری بعمل می اورد. انجام ورزشهای دوران بارداری و کف لگن در طی مراقبت های دوران بارداری با مشورت متخصص زنان و زایمان صورت می گیرد.
درمان بیماریهای زنان در اصفهان
معمولا خانم هایی که با مشکلات فوق به بهترین متخصص زنان مراجعه می کنند در ایتدا تحت معاینه لگن و واژن قرار می گیرند . سونوگرافی رحم و تخمدان و پاپ اسمیر و ازمایشات لازم انجام شده و پس از تشخیص مشکل ، در صورت لزوم به فیزیوتراپیست ارجاع داده می شود. معمولا فیزیوتراپی لگن در کنار درمان طبی یا جراحی پیشنهاد می شود. در اصفهان نیز فیزیوتراپی لگن در مراکز مجهز فیزیوتراپی انجام می شود.