درمان ناباروری توسط میکرواینجکشن
میکرواینجکشن به درمان ناباروریهای شدیدی کمک میکند که با روشهای دیگر قابل درمان نیست. این روش به مردانی که قادر به تولید اسپرم نیستند یا تعداد اسپرمی که تولید میکنند بسیار کم است نیز کمک میکند تا صاحب فرزند شوند. امروزه در بیشتر موارد IVF، لقاح از طریق میکرواینجکشن انجام میشود. میکرواینجکشن در صورت وجود مشکلات زیر میتواند شانس باروری را به میزان خوبی افزایش دهد:
- وجود نداشتن اسپرم در مایع منی
- کم بودن تعداد اسپرمها
- کم بودن تحرک اسپرمها
- غیرعادی بودن شکل اسپرمها
- آسیب دیدن یا نداشتن مجرای وازدفران در مرد
- انجام وازکتومی در گذشته
- رویارویی با مشکل در فرایند لقاح IVF قبلی
همچنین در صورت استفاده از تخمکهای منجمد IVF قبلی یا در صورت نیاز به انجام آزمایشهای ژنتیک پیش از انتقال رویان، ممکن است پزشک انجام این روش را توصیه کند.
مطالب پیشنهادی :
درمان ناباروری به روش IVF یا لقاح خارج از رحم
تلقیح داخل رحمی اسپرم IUI درمانی برای ناباروری
احتمال موفقیت میکرواینجکشن
اگر قبلاً با استفاده از روش لقاح سنتی IVF به خاطر وجود مشکلاتی در بارورسازی تخمک، موفق به بچهدار شدن نشدهاید، با افزودن میکرواینجکشن به درمان IVF بعدی میتوانید شانس لقاح را افزایش دهید، زیرا این فرایند توسط یک متخصص رویانشناسی در آزمایشگاه انجام میشود.
آمار تولد نوزادان به روش IVF همراه با میکرواینجکشن مشابه آمار روش قدیمی IVF است که بدون میکرواینجکشن انجام میشد، اما در موارد خاص ناباروری IVF میتواند شانس باروری را به میزان زیادی افزایش دهد.
معایب روش میکرواینجکشن
از آنجا که همان روش IVF است، معایب و مشکلاتی روش IVF را نیز داراست. هزینه داشتن و زمانبر بودن درمان، احتمال چندقلوزایی و احتمال بروز سندرم تحریک بیش از حد تخمدان، از مشکلها و معایب روش IVF به همراه میکرواینجکشن است.
مردانی که برای بارور شدن از این روش استفاده میکنند، ممکن است مشکلات باروری مثل تعداد اسپرم کم یا نداشتن مجرای وازدفران به دلیل نقصهای ژنتیکی در آنها باشد. در صورت وجود این مشکلات ژنتیکی در مرد، ممکن است فرزند پسر شما نیز این اختلال را به ارث ببرد. به همین دلیل، در صورت وجود احتمال این مشکل، لازم است پیش از انجام عمل ، مشاورۀ ژنتیک زن و شوهر انجام شود.