کوتاهی دهانه رحم در بارداری چه مشکلاتی ایجاد می کند ؟
اگر دهانه رحم مادر باردار کوتاه تر از اندازه طبیعی باشد، خطر زایمان زودرس افزایش می یابد. اندازه گیری طول سرویکس یا همان دهانه رحم در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد . طول دهانه رحم در دوران بارداری، گاهی با زایمان زودرس مرتبط است. زایمان زودرس به معنای زایمان پیش از هفتهی 37 بارداری است. در صورت کوتاه بودن طول دهانه رحم، خطر زایمان زودرس افزایش پیدا میکند. عوارض زایمان زودرس، بیش از همه نوزاد را درگیر مینماید.
دهانه رحم، پایینترین قسمت رحم است که به واژن منتهی میشود. این ناحیه، پیش از بارداری، کاملا بسته و سفت و سخت است. در دوران بارداری، همزمان با رشد جنین، دهانه رحم به تدریج نرم، کوتاه و باز میشود تا بدن را برای زایمان آماده نماید. در صورتی که دهانه رحم زودتر از موعد باز شود، موجب زایمان زودرس میگردد.
علت کوتاه شدن طول سرویکس
عوامل مختلفی بر طول دهانه رحم در دوران بارداری تاثیر میگذارند. شماری از این عوامل عبارتند از:
- تفاوتهای بیولوژیکی در بدن افراد مختلف
- کشیده شدن بیش از اندازه رحم
- عوارض ناشی از خونریزی در دوران بارداری
- عفونت
- التهاب رحم
- نارسایی دهانه رحم (عارضه ای که به علت ضعیف بودن دهانه رحم سبب زایمان ناموفق یا زودرس میشود.)
در صورت مشاهدهی علایم و نشانههای زایمان زودرس، از جمله انقباضهای منظم یا مکرر، کم خونی، کمردرد، لکه بینی و فشار لگن، به پزشک متخصص زنان مراجعه نمایید. پزشک احتمالاً با معاینه داخلی، تشخیص میدهد که باز شدن دهانه رحم آغاز شده است یا خیر. همچنین ممکن است برای اندازهگیری طول دهانه رحم، سونوگرافی انجام شود.
اگر باردارید و در ارتباط با طول دهانه رحم خود نگران هستید، با پزشک متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنید. او میتواند راهنماییهایی لازم را ارائه نموده و برای گذراندن مسیر بارداری با سلامت بیشتر، شما را یاری نماید.