عارضه کوتاهی دهانه رحم چیست؟
کوتاهی دهانه رحم | ناحیه استوانه شکلی که رحم را به واژن متصل می کند دهانه رحم یا گردن رحم نام دارد، نام پزشکی این ناحیه سرویکس (به انگلیسی: Cervix) است. در دوران بارداری، این دهانه کاملاً بسته است و هنگام زایمان، حدود 10 سانتیمتر باز میشود تا کودک بتواند متولد شود. اما طول دهانه رحم باید به اندازه ای باشد که جنین نتواند قبل از موعد زایمان براحتی از رحم خارج شود.
کوتاهی طول دهانه رحم به این معنا است که دهانه رحم یا گردن رحم، از حد معمول کوتاه تر باشد. این مشکل اهمیت زیادی دارد، زیرا میتواند باعث زایمان زودرس شود.
اندازه گیری طول سرویکس به چه صورت است ؟
در سالیان دور، تنها راه اندازهگیری دهانه رحم، معاینهی فیزیکی بود. معاینه داخلی توسط متخصص زنان ، روش چندان مناسبی برای اندازهگیری طول دهانه رحم نیست، زیرا در این شرایط پزشک تنها قادر به مشاهدهی بخشی از دهانه رحم است.
مطمئنترین راه اندازهگیری طول گردن رحم، سونوگرافی است. بنابراین هنگامی که برای یک بیمار کوتاهی طول دهانه رحم تشخیص داده میشود، اولین پرسش او باید این باشد که نحوهی تشخیص پزشک به چه صورت بوده است، معاینهی بالینی یا سونوگرافی؟
درمان کوتاهی دهانه رحم در بارداری
پس از تشخیص کوتاهی طول سرویکس ، بیمار باید به طور بیپرده نسبت به عواقب این مشکل و زایمان زودرس آگاه شود. کوتاهی دهانه رحم، فقط یکی از عواملی که است که خطر زایمان زودرس را افزایش میدهد. سابقهی زایمان زودرس، سیگار کشیدن و عفونتهای رحمی نیز از دیگر عوامل مسبب زایمان زودرس محسوب میشوند.
با توجه به شرایط فردی هر بیمار، پزشک ممکن است مداخلهی پزشکی را جهت کاهش عوارض این مشکل در دوران بارداری توصیه نماید. هنوز بسیاری از پزشکان بر این باورند که بهترین راه گذراندن دوران بارداری با وجود کوتاهی سرویکس، استراحت مطلق است، اما مزایای این روش هنوز چندان روشن نیست.
در صورتی که بیمار هنوز در مرحلهی زایمان زودرس قرار نگرفته. اما علایم خاصی همچون باز شدن بدون درد دهانه رحم در سه ماهه دوم بارداری قبل از هفتهی 24 در او بارز شده، پزشک ممکن است . دوختن دهانه رحم یا سرکلاژ را توصیه نماید. در این روش، دهانه رحم توسط بخیههای محکم، دوخته میشود.
مطالب پیشنهادی مرتبط :