دوره نقاهت و بهبود پس از هیسترکتومی
همانطور که در مقالات قبلی اشاره کردیم در جراحیهایی که کمتر تهاجمی هستند؛ مانند هیسترکتومی واژینال و لاپاراسکوپی، دوره نقاهت کوتاه است و بیمار نیاز به ماندن در بیمارستان ندارد.
در هیسترکتومی شکمی به دلیل برش خارجی شکم ممکن است بیمار برای جلوگیری از لختهشدن خون یا خونریزی، چند روز در بیمارستان بستری شود. البته برای جلوگیری از لختهشدن خون در پاهایتان به شما پیشنهاد میشود در اسرع وقت پس از جراحی راه بروید. به طور کلی، 6-4 هفته طول میکشد تا بیمار به طور کامل بهبود پیدا کند.
با ما همراه باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :
- کورتاژ جنین ۸ هفته توسط متخصص زنان بجنورد
- خروج رحم و تخمدان چپ
- عمل جراحی هیسترکتومی شکمی توسط دکتر متخصص زنان بجنورد
- علل و علائم سطح استروژن بالا
- عمل جراحی فیبروم رحم
نکاتی که باید بعد از عمل برداشتن رحم باید رعایت کرد :
برای آنکه دوره نقاهت را باموفقیت طی کنید و زودتر از شر درد ناشی از عمل جراحی خلاص شوید، بهتر است در دوره نقاهت موارد زیر را به خاطر داشته باشید:
- ممکن است پس از جراحی، خونریزی خفیف واژینال را برای 1 تا 6 هفته تجربه کنید. در این زمان میتوانید از نوار بهداشتی استفاده کنید.
- حداقل تا 6 هفته پس از هیسترکتومی اجسام سنگین بیش از ۴ کیلوگرم را بلند نکنید.
- حداقل تا 6 هفته پس از هیسترکتومی رابطه جنسی نداشته باشید و اجسامی مانند کاپ قاعدگی وارد واژن خود نکنید.
- در هنگام حمام، محل بخیه را با آب و صابون شستوشو دهید. اگر بخیهها جذبی باشند نیاز به کشیدن بخیه ندارید و بهمرورزمان جذب میشوند.
- اگر هیسترکتومی شکمی انجام دادهاید بعد از دو هفته و اگر هسترکتومی واژینال یا لاپاراسکوپی انجام دادهاید بعد از چند روز میتوانید رانندگی کنید.
- بعد از گذشت 4 تا 6 هفته و در صورت نداشتن درد میتوانید ورزشکردن را دوباره شروع کنید.
بسته بهسختی کارتان، میتوانید بعد از شش هفته در محل کار خود حاضر شوید.
با بروز چه علائمی پس از هیسترکتومی باید مجدد به پزشک مراجعه کرد؟
اگر علائم زیر را بعد از هیسترکتومی مشاهده کردید بهتر است، به پزشک مراجعه کنید.
- خونریزی واژینال به رنگ قرمز روشن،
- تب شدید،
- حالت تهوع یا استفراغ شدید،
- تکرر ادرار یا احساس سوزش هنگام ادرارکردن،
- درد شدید و غیر طبیعی،
- قرمزشدن، تورم یا التهاب محل بخیه،
توجه داشته باشید که در جراحی هیسترکتومی نیز مانند سایر جراحیها ممکن است به بافتهای اطراف آسیب وارد شود. در این عمل، احتمال آسیبدیدن مثانه، مجاری ادراری و روده وجود دارد که پس از جراحی در صورت مشاهده علائم غیر طبیعی، میتوانید مشکلات احتمالی را با پزشک خود در میان بگذارید.
آیا هیسترکتومی روی رابطه جنسی بیمار تأثیر منفی میگذارد؟
بیمار پس از هیسترکتومی ساده همچنان میتواند به ارگاسم و انزال برسد، البته برداشتهشدن تخمدانها همراه رحم میتواند باعث خشکی واژن شود که استفاده از روانکننده میتواند راهکار خوبی برای بهبود شرایط باشد. اگر هیسترکتومی به خاطر سرطان انجام شده باشد، ممکن است شکل کانال واژن تغییر کند و موجب شود بیمار رابطه جنسی دردناکی داشته باشد که در این حالت بهتر است با پزشک زنان و زایمان برداشته شود.
بعد از عمل جراحی برداشتن رحم، هنوز هم زندگی ادامه دارد …
در طی هیسترکتومی، رحم و گاهی بافتهای اطراف آن برداشته میشوند. هیسترکتومی ممکن است به دلایل مختلفی مانند سرطان رحم، پریود بسیار دردناک، لیومیوم یا افتادگی رحم انجام شود. بسته به شرایط رحم بیمار پزشک میتواند در سه روش هیسترکتومی شکمی، لاپاراسکوپی و واژینال عمل جراحی را انجام دهد.
پس از هیسترکتومی بیمار باید تا مدت مشخصی از داشتن رابطه جنسی، برداشتن اجسام سنگین، رانندگی و ورزش خودداری کند و بعد از بهبود نسبی میتواند به روال عادی زندگی برگردد.