متخصص زنان بجنورد | بارداری در افراد مبتلا به میاستنی گراویس

بارداری در افراد مبتلا به میاستنی گراویس

بارداری در افراد مبتلا به میاستنی گراویس چگونه است؟

مدیریت میاستنی گراویس (MG) در دوران بارداری نیاز به مهارت‌های ویژه‌ای دارد. زیرا هم بیماری‌ها و هم درمان آن می‌تواند اثرات مخربی بر مادر و جنین داشته باشد. میاستنی گراویس به صورت عمده، اغلب زنان را در دهه دوم و سوم زندگی، یعنی سنین باروری تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. تشدید MG احتمالاً در سه ماهه اول و دوره پس از زایمان رخ می‌دهد.


با ما همراه باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :


متخصص زنان بجنورد | هماتوم بارداری یکی از دلایل خونریزی

عارضه بیماری میاستنی گراویس

بیماری میاستنی گراویس که نام آن از دو واژه میاستنی (به معنی ضعف عضله) و گراویس به معنی سنگین یا وخیم تشکیل‌شده است، یک اختلال خود ایمنی محسوب می‌شود که سیستم دفاعی بدن به بافت‌های خودی حمله کرده و سبب ضعف عضلات با درجات متفاوت در افراد می‌شود و به‌سختی قابل‌تشخیص است.

بیماری MG در هر سنی رخ می دهد . اما در بین خانم‌های جوان در سنین ۴۰-۲۰ سال شایع‌تر است . اگرچه میزان شیوع بیماری در آقایان در دهه‌های هفتم و هشتم زندگی افزایش می‌یابد. به‌طورکلی ازهر ۱۰۰ هزار نفر، ۱۴ مورد ابتلا به MG مشاهده می‌شود. میاستنی گراویس، یک عارضه نورولوژیکی است که مشخصه آن، ضعف عضلات اسکلتی است و فقط عضلات به‌کاررفته درحرکت درگیر می‌شوند، نه عضلات غیرارادی مانند قلب.

آیا امکان بارداری برای مبتلایان به بیماری میاستنی وجود دارد؟

برای بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری همواره این سوال مطرح می‌شود که آیا بارداری با میاستنی گراویس ممکن است. پاسخ به این سوال به طور کلی بله است. اما برای انجام این کار عوامل مختلفی باید در نظر گرفته شود.

در واقع کلید نتیجه موفقیت‌آمیز در دوران بارداری مراقبت‌های چند رشته‌ای شامل متخصصان زنان و زایمان، متخصصان مغز و اعصاب، متخصص بیهوشی و همچنین متخصص نوزادان نهفته است. در نظر داشته باشید موارد گفته‌شده بر اساس آخرین تحقیقات علمی مطرح می‌شود.

اثرات میاستنی گراویس بر بارداری و بالعکس

MG معمولاً زنان را در سنین باروری تحت تاثیر قرار می‌دهد. بر همین اساس رویارویی زنان مبتلا به این بیماری می‌تواند دارای پیچیدگی‌های خاص خود باشد. اثرات بارداری بر شدت میاستنی گراویس متغیر است. در یک مطالعه، در حالی که ۳۰ درصد از بیماران هیچ تغییری در وضعیت بیماری نشان ندادند، ۲۹ درصد بهبودی پیدا کردند و ۴۱ درصد بدتر شدن علائم میاستنی در دوران بارداری را گزارش کردند.

بدتر شدن علائم MG معمولاً در طول سه ماهه اول و در ماه اول پس از زایمان مشاهده می‌شود. در حالی که بهبود علائم میاستنی در سه ماهه دوم و سوم گزارش شده است که احتمالاً مربوط به سرکوب سیستم ایمنی ناشی از بارداری است که در این سه ماهه رخ می‌دهد.

علل تشدید میاستنی گراویس در دوران بارداری عبارتند از:

  1. هیپوونتیلاسیون به دلیل ضعف عضلات تنفسی و بالا رفتن دیافراگم در دوران بارداری
  2. عفونت‌های نفاس
  3. داروها
  4. استرس بارداری و زایمان

عاملی که ممکن است مرگ‌ومیر مادران را به دلیل خود میاستنی گراویس پیش‌بینی کند، مدت زمان MG قبل از بارداری شاخص است. در یک مطالعه، خطر مرگ‌ومیر مادران در سال اول پس از تشخیص MG و حداقل ۷ سال پس از تشخیص MG بالاتر بود.

متخصص زنان بجنورد | ..علت و علایم واژینوز باکتریایی

مشاوره قبل از تولد نکته مهم در میاستنی گراویس و بارداری

همه زنان مبتلا به MG که قصد بارداری دارند باید در مورد اثرات احتمالی این بیماری بر بارداری و بالعکس مشاوره شوند. موضوع بسیار مهمی که برای درمان MG در زنان مطرح است، زمان انجام تیمکتومی است.

زنان جوان مبتلا به MG که قصد عمل جراحی تیمکتومی را دارند، اگر قصد بارداری ندارند، باید در اولین فرصت آن را انجام دهند. اگر باردار هستند، به آن‌ها توصیه می‌شود که در صورت امکان، تیمکتومی را تا زمان زایمان به تعویق بیندازند.

مراقبت‌های دوران بارداری میاستنی گراویس

همه زنان باید تحت ارزیابی دقیق دوره‌ای قدرت حرکتی، وضعیت تنفسی و قلبی عروقی و همچنین تست‌های عملکرد تیروئید قرار گیرند. داروهای متعددی که برای عفونت‌ها یا موارد دیگر در دوران بارداری استفاده می‌شوند ممکن است با تشدید میاستنی همراه باشند. فهرست کاملی از تمام داروهایی که می‌توانند MG را بدتر کنند از متخصص زنان و زایمان و دکتر مغز و اعصاب تحویل گرفته شود.

به زنان باردار مبتلا به میاستنی توصیه می‌شود که از ورزش کردن و استراحت مکرر خودداری کنند. به آن‌ها باید رژیم غذایی غنی از پتاسیم توصیه می‌شود. همچنین آنان باید از استرس عاطفی و کمبود خواب اجتناب کنند.

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد