متخصص زنان بجنورد | علل نارسایی تخمدانی

علل نارسایی تخمدانی

علل نارسایی تخمدانی چیست ؟

نارسایی تخمدانی اولیه ممکن است ناشی از این موارد باشد :

  1.  نقص کروموزومی. برخی از اختلالات ژنتیکی با نارسایی تخمدان اولیه همراه است. اینها شامل سندرم موزائیک ترنر است (که در آن یک زن فقط یک کروموزوم X نرمال و یک کروموزوم X تغییر یافته دارد) و سندرم X شکننده (که در آن کروموزوم X شکننده است).
  2. سموم. شیمی درمانی و پرتودرمانی علل شایع اختلال تخمدان ناشی از سموم هستند. این روش‌های درمانی می‌توانند به مواد ژنتیکی سلول‌ها آسیب بزنند. سایر سموم مانند دود سیگار، مواد شیمیایی، سموم دفع آفات و ویروس‌ها ممکن است روند نارسایی تخمدان را تسریع کنند.
  3. پاسخ سیستم ایمنی به بافت تخمدان (بیماری خود ایمنی). در این شکل نادر، سیستم ایمنی بدن پادتن‌هایی را علیه بافت تخمدان تولید می‌کند، به فولیکول‌های حاوی تخمک و تخمک‌ها آسیب می‌رساند. آنچه باعث ایجاد پاسخ ایمنی می‌شود نامشخص است، اما قرار گرفتن در معرض ویروس یکی از احتمالات است.
  4. عوامل ناشناخته. علت نارسایی تخمدان اغلب ناشناخته است (ایدیوپاتیک). پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری را برای یافتن علت توصیه کند، اما در بسیاری از موارد علت آن مشخص نیست.

 

متخصص زنان بجنورد | نارسایی تخمدان

عوامل خطر نارسایی تخمدان زودرس

عواملی که خطر ابتلا به نارسایی تخمدان را افزایش می‌دهد، عبارتند از:

  • سن. خطر بین ۳۵ تا ۴۰ سال افزایش می‌یابد. اگرچه قبل از ۳۰ سالگی نادر است، اما نارسایی تخمدان در زنان جوان و حتی در نوجوانان ممکن است.
  • سابقه خانوادگی. داشتن سابقه خانوادگی ، خطر ابتلا به این اختلال را افزایش می‌دهد.
  •  جراحی تخمدان. جراحی‌های مربوط به تخمدان ها خطر ابتلا به این اختلال را افزایش می‌دهد.

عوارض

عوارض اختلال تخمدان شامل موارد زیر است:

  1. ناباروری. ناتوانی در بارداری می‌تواند عارضه اختلال تخمدانی اولیه باشد. در موارد نادر، بارداری تا زمان تخلیه تخمک ها امکان پذیر است.
  2. پوکی استخوان. هورمون استروژن به حفظ استخوان‌ها کمک می‌کند. خانم‌هایی که میزان استروژن کمی دارند، خطر ابتلا به استخوان‌های ضعیف و شکننده (پوکی استخوان) را دارند که احتمالاً شکستگی آن‌ها نسبت به استخوان‌های سالم بیشتر است.
  3. افسردگی یا اضطراب. خطر ناباروری و سایر عوارض ناشی از سطح پایین استروژن باعث می‌شود برخی از خانم‌ها دچار افسردگی یا اضطراب شوند.
  4. بیماری قلبی. از بین رفتن زودرس استروژن ممکن است خطر را افزایش دهد.

متخصص زنان بجنورد | علل نارسایی تخمدانی

 

مطالب پیشنهادی : 

 

متخصص زنان بجنورد دکتر آرزو سعیدی

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد