متخصص زنان بجنورد | سندرم پیش از قاعدگی ( pms) | متخصص زنان بجنورد

سندرم پیش از قاعدگی ( pms)

تعریف سندرم پیش از قاعدگی ( pms) و حقایق پشت آن

PMS به معنای سندرم پیش از قاعدگی است. سندرم پیش از قاعدگی مجموعه ای از ویژگی های فیزیکی و روانی خاص است. علائم جسمی PMS شامل حساسیت سینه و نفخ است. علائم روانی و تغییرات خلقی در PMS رایج است و ممکن است شامل خشم و افسردگی باشد. PMS در نیمه آخر یک چرخه قاعدگی زن اتفاق می افتد. علت دقیق PMS ناشناخته است، اما احتمالا به خاطر رابطه بین هورمونهای جنسی و مواد شیمیایی مغز (انتقال دهنده های عصبی) می باشد. PMS باید از اختلالات دیگری که نشانه های مشابهی دارند، متمایز باشد. علائم PMS نیز در بعضی موارد از علائم اولیه بارداری متمایز است. تنها راه تشخیص علائم PMS از موارد بارداری اولیه در غیاب دوره قاعدگی، یک آزمایش حاملگی است.


دکتر آرزو سعیدی – متخصص زنان بجنورد  – سندرم پیش از قاعدگی ( pms)


یک ابزار تشخیص مفید برای PMS دفترچه یادداشت قاعدگی است.

گزینه های درمان طبیعی و درمان های خانگی برای PMS عبارتند از ورزش، سبک زندگی سالم، و حمایت احساسی از خانواده و دوستان.
درمان های احتمالی برای درمان گرفتگی و سایر علائم PMS شامل داروهایی نظیر دیورتیک ها، مسکن ها، ضد بارداری های خوراکی، داروهایی که عملکرد تخمدان را سرکوب می کنند و داروهای ضد افسردگی.
تغییرات خلقی در خصوص این بیماری در زمان یونانیان باستان توصیف شده است. با این حال، تا سال 1931، این اختلال به طور رسمی توسط جامعه پزشکی به رسمیت شناخته نشد. اصطلاح “سندرم پیش از قاعدگی” در سال 1953 تعیین شد.

سندرم پیش از قاعدگی ( pms) | متخصص زنان بجنورد
PMS (سندرم پیش از قاعدگی) چیست؟

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) ترکیبی از اختلالات عاطفی، جسمی، روحی و روانی است که پس از دوران تخمک گذاری زن رخ می دهد، که معمولا با شروع جریان قاعدگی او پایان می یابد. شایع ترین نشانه های مربوط به خلق و خو عبارتند از تحریک پذیری، افسردگی، گریه، حساسیت بیش از حد و نوسانات خلقی. شایع ترین نشانه های فیزیکی عبارتند از خستگی، التهاب، حساسیت به پستان (ماستالژی)، آکنه و تغییرات اشتها با میل به غذا.
فرم شدیدتری از PMS، که به عنوان اختلال افسردگی قبل از قاعدگی (PMDD) شناخته می شود در تعداد کمی از زنان رخ می دهد و به علت علائم غیرمعمول شدید باعث از دست رفتن عملکرد قابل توجهی می شود. انجمن روانپزشکی آمریکا PMDD را به عنوان شکل شدید PMS مشخص می کند که خشم، تحریک پذیری و اضطراب یا تنش در آن برجسته است.

سندرم پیش از قاعدگی چقدر شایع است؟

حدود 90٪ زنان علائم قبل از قاعدگی را در طول عمر خود تجربه می کنند. PMS اغلب با علائم جسمی یا عاطفی پیش از قاعدگی دیده می شود. برآورد شده است که PMS قابل توجه بالینی (که از شدت متوسط تا شدید است و بر عملکرد یک زن تاثیر می گذارد) در 20 تا 30 درصد زنان رخ می دهد. این مسئله در دهه چهارم عمر زنان عموما دیده می شود. اعتقاد بر این است که حدود 3 تا 8 درصد زنان مبتلا به این بیماری می شوند.

علائم PMS در مقابل علائم حاملگی

برای برخی از زنان، علائم PMS ممکن است شبیه به موارد اولیه بارداری باشد، اگر چه این بسیار فردی است. بسیاری از زنان علائمی در اوایل بارداری تجربه نمی کنند، در حالی که دیگران ممکن است احساس حساسیت پستان، نفخ، خستگی و نوسانات خلقی را گزارش کنند. این علائم می تواند برای برخی از زنان مشابه علائم PMS یا مشابه تغییرات در بدن آنها باشد که قبل از دوره قاعدگی تجربه می کنند. زنان همیشه می خواهند بدانند علائم مربوط به PMS است یا بارداری زودرس؛ تنها پاسخ قطعی همراه با ورود به دوره قاعدگی یا انجام آزمایش حاملگی به دست می آید .

علت PMS (سندرم پیش از قاعدگی) چیست؟

چندین نظریه برای توضیح علت PMS پیشنهاد شده است. هیچ کدام از این نظریه ها ثابت نشده است و همچنان علمی برای درمان PMS وجود ندارد. اکثر شواهد نشان می دهد که PMS ناشی از تغییرات و یا تعاملات بین سطوح هورمون های جنسی و مواد شیمیایی مغز (انتقال دهنده های عصبی) است.
PMS به طور خاص با هیچ یک از عوامل شخصیتی و یا خلق و خو ارتباط ندارد. به همین ترتیب، تعدادی از مطالعات نشان داده اند که استرس روانی با شدت PMS ارتباط ندارد.

نشانه ها و علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) چیست؟

انواع مختلفی از علائم به PMS مربوط است. زنان می توانند PMS با طول و شدت مختلف تجربه کنند. شایع ترین نشانه های مرتبط با PMS عبارتند از:

خشم و تحریک پذیری
اضطراب
تنش
افسردگی (بخوانید: راه های نجات از افسردگی)،
گریه کردن
حساسیت بیش از حد، و
نوسانات خلقی.
شایع ترین نشانه های فیزیکی و نشانه های PMS عبارتند از:

خستگی،
نفخ (به علت احتباس مایع)
افزایش وزن،
حساسیت پستان
آکنه،
اختلالات خواب با خواب بیش از حد یا خیلی کم (بی خوابی)، و
تغییر اشتها با پرخوری یا میل به غذا.

PMS (سندرم پیش از قاعدگی) چقدر طول میکشد؟

طول دوره PMS در زنان مختلف متفاوت است. اکثر زنان علائمی را برای چند روز در هفته قبل از شروع دوره قاعدگی تجربه می کنند. بعضی از زنان ممکن است علائمی مدت کوتاه یا طولانی داشته باشند اما علائم PMS معمولا بعد از تخمک گذاری (اواسط نقطه چرخه ماهانه) شروع می شوند.

PMS (سندرم پیش از قاعدگی) چگونه تشخیص داده می شود؟

ابزار مفید تشخیصی، دفترچه یادداشت قاعدگی است که در طول ماهها نشانه های فیزیکی و عاطفی را نشان می دهد. اگر تغییرات به طور مداوم در اطراف تخمک گذاری (چرخه اواسط قاعدگی) رخ دهد و تا زمانی که جریان قاعدگی شروع می شود، احتمالا تشخیص دقیق PMS است. یادداشت قاعدگی نه تنها به متخصص مراقبت های بهداشتی کمک می کند تا تشخیص دهد، بلکه باعث درک بهتر بیمار از بدن و روحیه او می شود. هنگامی که تشخیص PMS انجام می شود، بیمار بهتر می تواند را از بین ببرد.
تشخیص PMS ممکن است دشوار باشد، زیرا بسیاری از شرایط پزشکی و روانی می توانند علائم PMS را تقلید یا بدتر کنند. هیچ آزمایش خون یا آزمایشگاهی برای تعیین اینکه آیا یک زن دارای PMS است وجود ندارد. هنگامی که آزمایشات انجام می شود، آزمایشگاه به حذف سایر بیماری های مشابه PMS می پردازد.

چه بیماری هایی مشابه PMS (سندرم پیش از قاعدگی) می باشند؟

برخی از بیماری هایی که می توانند PMS را تقلید کنند عبارتند از:

افسردگی،
احتباس آب،
خستگی مزمن
کم کاری تیروئید و
سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
مشخصه تشخیص PMS این است که علائم آن در فاصله زمانی پس از جریان قاعدگی و قبل از تخمک گذاری بعدی دیده می شود. اگر چنین فاصله ای وجود نداشته باشد و علائم در طول دوره وجود داشته باشد، PMS ممکن است تشخیص درست نباشد PMS .هنوز هم می تواند وجود داشته باشد و علائم مربوط به شرایط دیگر را تشدید می کند، اما نمی تواند دلیل اصلی علایم ثابت یا غیر سیکلی باشد. ممکن است آزمایش خون یا سایر آزمایش ها برای جلوگیری از علل احتمالی دیگر علایم دستور داده شود.
راه دیگر برای تشخیص PMS تجویز داروهایی است که عملکرد تخمدانها را متوقف می کنند. اگر این داروها باعث کاهش علائم شوند، PMS تشخیص داده می شود.

 


دکترآرزوسعیدی

جراح و متخصص بیماری های زنان

متخصص زنان بجنورد

جهت مشاهده پیج اینستاگرام متخصص زنان بجنورد کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

آی یو دی چیست ؟

عوارض پریودی نامنظم

زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس

سرطان دهانه رحم چیست | علل و علائم

عقب افتادن پریود و ترشحات سفید

مصرف کلومیفن و زمان تخمک گذاری

قرص ال دی برای جلوگیری از پریودی

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد