متخصص زنان بجنورد | می توان از بروز عارضه تورشن تخمدان جلوگیری کرد ؟

می توان از بروز عارضه تورشن تخمدان جلوگیری کرد ؟

پیچ خوردگی تخمدان

عارضه تورشن تخمدان | تخمدان یکی از مهمترین عضوهای بدن است که نقش مهمی در باروری زنان دارد. یکی از بیماری‌های تخمدان، پیچ خوردگی یا تورشن تخمدان است که در کنار تخمدان پلی کیستیک، یکی از بیماری‌های شایع در زنان است. پیچ خوردگی تخمدان یا تورشن تخمدان (Ovarian Torsion) اختلالی است که به دلایل مختلف در خانم‌ها بروز می‌کند. این اتفاق بیشتر در سنین باروری شایع است. پیچ خوردگی تخمدان زمانی رخ می‌دهد که تخمدان، به صورت ناگهانی به دور بافت‌های اطراف خود بپیچد. این اتفاق باعث می‌شود که روند خون‌رسانی به این اندام‌ها مختل شود.

پیچ خوردگی تخمدان عارضه‌ای بسیار دردناک و اورژانسی است و باید فورا به مراکز درمانی مراجعه کرد. عدم مراجعه به موقع به پزشک و رسیدگی سریع، ممکن است باعث از دست دادن تخمدان شود.  پیچ خوردگی تخمدان اتفاقی است که برای هر خانمی احتمال وقوع دارد. به همین دلیل خوب است در مورد این مشکل اطلاعات کامل داشته باشید.

متخصص زنان بجنورد | . می توان از بروز عارضه تورشن تخمدان جلوگیری کرد ؟


با ما همراه باشید با مطالب خواندنی و آموزنده دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :


علائم پیچ خوردگی تخمدان

پیچ خوردگی تخمدان معمولا با یک درد بسیار شدید خودش را نشان می‌دهد. همراه با این درد، حالت تهوع، استفراغ و گرفتن عضلات زیر شکم نیز در بیمار دیده می‌شود. این علائم را در بعضی از بیماری‌های دیگر نیز می‌توان مشاهده کرد که ممکن است فرد را به اشتباه بیاندازد و به عارضه‌ای در تخمدان فکر نکند. در مورد تورشن تخمدان، درد یکباره و با شدت زیاد شروع می‌شود.

گاهی بیمار تا چندین هفته، درد رفت و برگشتی را در قسمت پایین شکم حس می‌کند.
این درد به این دلیل است که تخمدان در تلاش برای برگشت به حالت قبلی خود است. تشخیص این مشکل شاید در معاینات اولیه کمی سخت باشد چون علائم آن شباهت زیادی با آپاندیس، سنگ کلیه و حتی عفونت‌های شدید ادراری دارد.

پس به خاطر داشته باشید، حالت تهوع و استفراغ شدید، نمی‌تواند نشانه پیچ خوردن تخمدان باشد. این عارضه همواره با درد شدید همراه است.

تشخیص پیچ خوردگی تخمدان توسط پزشک

در صورت بروز درد شکمی شدید همراه با استفراغ و تهوع شدید، باید فورا به اورژانس مراجعه کرد. پزشک ابتدا شرح حال از بیمار می‌گیرد و سپس شکم و لگن را معاینه می‌کند. به دلیل همپوشانی این بیماری با بسیاری بیماری‌های دیگر، پزشک معمولا در معاینه به دنبال نقطه حساس درد یا لمس یک توده است. سپس درخواست سونوگرافی اولتراسوند واژینال می‌کند تا بتواند به دقت، تخمدان، رحم و لوله فالوپ را بررسی کند.

در کنار این سونوگرافی، درخواست آزمایش خون یا ادرار نیز داده می‌شود. به علاوه ممکن است پزشک برای اطمینان خاطر از تشخیص درست تورشن، درخواست سی تی اسکن یا ام آر آی بدهد. بعد از اطمینان از مشکل پیچ خوردگی تخمدان، حالا باید با یک جراحی اصلاحی، تخمدان به جای خود بازگردد.

 

درمان پیچ خوردگی تخمدان | متخصص زنان بجنورد

آیا می‌توان از پیچ خوردگی تخمدان پیشگیری کرد؟

خیر. تورشن تخمدان اتفاقی است که به یکباره رخ می‌دهد و در بسیاری موارد دلیلی برای آن وجود ندارد. به همین دلیل امکان پیشگیری برای آن وجود ندارد. این مشکل بیشتر در سنین باروری رخ می‌دهد و ممکن است با شروع یائسگی احتمال آن کم شود. با بالا رفتن سن و کم شدن قدرت باروری، اندازه تخمدان‌ها کوچک‌تر شده و احتمال تورشن در آن‌ها کم می‌شود.

اما همانطور که گفتیم احتمال کم می‌شود اما از بین نمی‌رود. در افرادی که به دلایل مختلف مانند داشتن تخمدان پلی کیستیک یا استفاده از داروهای هورمونی برای ناباروری، مستعد تورشن تخمدان هستند، توصیه می‌شود که از ورزش‌های پریدنی و تمرینات ورزشی سخت خودداری کنند. چکاپ مرتب و انجام معاینات دوره‌ای، باعث می‌شود که فرد از وجود کیست در تخمدان آگاه بوده و برای درمان آن اقدام کند. برای پیچ خوردگی تخمدان هیچ درمان سنتی با گیاهان دارویی نیز وجود ندارد. رسیدگی به موقع به این بیماری باعث حفظ یکی از مهمترین اعضای بدن زنان است که در صورت از بین رفتن آن، امکان باروری از بین خواهد رفت.

مراجعه به پزشک پیچ خوردگی تخمدان

پیچ خوردگی تخمدان بیماری نیست که بتوان آن را پیش‌بینی کرد. اما با رعایت نکاتی که پزشکان زنان و زایمان به آن تاکید می‌کنند، و انجام معاینات دوره‌ایی، می‌توان از وجود کیست در تخمدان آگاه شده و آن را درمان کرد. در این صورت اصلی‌ترین احتمال وقوع این بیماری از بدن دور خواهد شد. پیچ خوردگی تخمدان یا تورشن، بیماری جدی است که باید خیلی زود با مراجعه به پزشک آن را درمان کرد. در صورت احساس دردهای شدید در زیر شکم که همراه با حالت تهوع و استفراغ است، باید به سرعت به اورژانس مراجعه کرد و به دنبال درمان‌های خانگی نبود.

اقدام به موقع در درمان این بیماری باعث آسیب‌های کمتر خواهد شد. در صورتی که بیمار دیر به دنبال درمان خود برود، احتمال از بین رفتن بافت‌های سلولی تخمدان و در نتیجه از دست دادن تخمدان‌ها زیاد است.

 

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد