بارداری همراه با عارضه عدم تعادل هورمونی

بارداری همراه با عارضه عدم تعادل هورمونی

عدم تعادل هورمونی و بارداری

در طول یک بارداری سالم و طبیعی، بدن شما تغییرات هورمونی عمده‌ای را تجربه می‌کند. این وضعیت با عدم تعادل هورمونی متفاوت است.

PCOS

 

اختلالات هورمونی مانند PCOS از علل عمده‌ی ناباروری به‌حساب می‌آیند. در زنان مبتلا به PCOS، عدم تعادل هورمونی مانع تخمک‌گذاری می‌شود. اگر تخمک‌گذاری نداشته باشید، نمی‌توانید باردار شوید.

اما بارداری در زنان مبتلا به PCOS نیز امکان‌پذیر است. کاهش وزن می‌تواند تأثیر مثبتی روی قدرت باروری شما بگذارد. همچنین یک‌سری داروهای نسخه‌ای نیز وجود دارند که می‌توانند تخمک‌گذاری را تحریک کنند و شانس باردار شدن شما را افزایش بدهند.

لقاح آزمایشگاهی (IVF) نیز یکی از گزینه‌هایی است که در صورت موثر واقع نشدن داروها توصیه می‌شود. به‌عنوان آخرین راه حل، جراحی می‌تواند به‌طور موقت تخمدان‌ها را فعال کرده و باعث تخمک‌گذاری شود.

PCOS می‌تواند مشکلاتی در دوره‌ی بارداری ایجاد کند؛ هم برای مادر و هم برای کودک. احتمال بروز عوارض زیر نیز در صورت ابتلا به PCOS بیشتر خواهد بود:

  • سقط جنین؛
  • دیابت بارداری؛
  • پری‌اکلامپسی؛
  • عمل سزارین؛
  • وزن بالای نوزاد در هنگام تولد؛
  • احتمال بستری شدن نوزاد و مدت زمان بستری شدن او در NICU.

کم‌کاری تیروئید

نوزادانی که از مادران مبتلا به کم‌کاری تیروئید درمان‌نشده متولد می‌شوند، بیشتر احتمال دارد که به نقص‌های هنگام تولد دچار شوند. این شامل مشکلات ذهنی جدی و اختلال در رشد می‌شود.

عدم تعادل هورمونی و افزایش وزن

هورمون‌ها نقش مهمی در سوخت‌وساز و توانایی بدن شما برای استفاده از انرژی ایفا می‌کنند. اختلالات هورمونی مانند کم‌کاری تیروئید و سندروم کوشینگ (یک نوع اختلال هورمونی که درنتیجه‌ی تولید بیش‌از حد کورتیزول رخ می‌دهد) می‌توانند باعث شوند که شما دچار چاقی یا دارای اضافه‌وزن شوید.

افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید، سطوح پایینی از هورمون‌های تیروئید دارند. این بدان معناست که سوخت‌وساز بدن آنها آنقدر که باید، خوب کار نمی‌کند. افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید حتی در هنگامی که رژیم دارند نیز ممکن است دچار افزایش وزن شوند.

افراد مبتلا به سندروم کوشینگ، سطوح بالایی از کورتیزول در خون‌شان دارند. این مسئله به بیشتر شدن اشتها و افزایش ذخیره‌ی چربی منجر می‌شود.

بسیاری از زنان در طول دوره‌ی یائسگی دچار افزایش وزن می‌شوند، چون سوخت‌وساز بدن‌شان کند می‌شود. ممکن است شما متوجه شوید علی‌رغم آنکه طبق روال معمول‌تان غذا می‌خورید و ورزش می‌کنید، همچنان وزن‌تان بالا می‌رود.

تنها راه برای مقابله با افزایش وزن ناشی از یک اختلال هورمونی، درمان مشکل زمینه‌ای است.


بررسی و درمان ناهنجاری های هورمونی و جنسی

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد