پرگورکسیا در مادران باردار
اختلال خوردن در طول بارداری برای هم مادر و هم جنین خطرناک هستند. این اختلالات فقط شامل نخوردن یا پرگورکسیا نیست. به عنوان مثال، اختلال پرخوری افراطی به معنی مصرف مقادیر بسیار زیادی غذا است و میتواند به افزایش وزن بیش از حد در طول بارداری و تولد نوزادانی با وزن بالا هنگام تولد منجر شود.
زنان مبتلا به اختلال پرخوری افراطی معمولاً وعدههای غذایی، به ویژه صبحانه را جا میاندازند . این اختلال میتواند جنین را در معرض دورههایی طولانی از عدم دریافت مواد مغذی و سپس دورههای هجوم شکر یا همان دریافت مقدار زیادی شکر قرار دهد.
بولیمی؛ Bulimia، یا همان پرخوری افراطی و سپس استفراغ خودانگیخته، ورزش شدید یا استفاده از ملین و اختلال پاکسازی؛ Purging disorder، یعنی استفراغ خودانگیخته، یا استفاده از ملین بدون پرخوری افراطی، میتوانند جنین را از مواد مغذی حیاتی محروم کنند. پاکسازی همچنین میتواند الکترولیتهای بدن زنان باردار را تخلیه کنند که میتواند برای مادر و جنین هر دو مخاطرهآمیز خواهد بود.
اختلال خوردن در بارداری در چه افرادی رخ می دهد ؟
اختلال خوردن به ویژه در زنانی اتفاق میافتد که برای اولین بار بارداری را تجربه می کنند . آمادهٔ تغییراتی که قرار است در بدنشان رخ دهد نیستند. برخی زنان فکر میکنند وقتی باردار شوند مشکلی برایشان ایجاد نمیشود اما شروع اضافه وزن میتواند زنجیرهای از افکار مغشوش را آغاز کند و آنها را دوباره در حالت ایجاد محدودیت غذایی قرار دهد.
همچنین اختلالات خوردن میتواند در زنانی که سابقهٔ آن را ندارند هم بروز کند. برخی از این زنان در تمام عمرشان سختگیریهای جدیای در مورد وزن و سایز بدنی خود اعمال کردهاند. آنها وقتی در طول بارداری شروع به اضافه وزن میکنند، شوکه میشوند و رفتارهای ناسالمی در ارتباط با غذا پیدا میکنند.
مطالب خواندنی :